10 étel, amiben a rizs nem köret, hanem főszereplő

Minden konyhában van belőle, laktató és sokszínű alapanyag a rizs. A változatosság mégis sokszor hiányzik, amikor ezzel a gabonával dolgozunk, pedig rengeteg lehetőséget tartogat. Most ebben segítünk: kreatív ötleteket hoztunk a rizs felhasználására.

  1. 1.

    Ananászos-csirkés sült rizs

  2. 2.

    Rizses-paprikás egytál marhahússal

  3. 3.

    Basmati rizsbe forgatott édesburgonya-gombócok

  4. 4.

    Lecsós pirított rizs

  5. 5.

    Olasz rizsgolyó, azaz arancini

  6. 6.

    Pestos rizssaláta

  7. 7.

    Brokkolis-sajtos rizsgolyó

  8. 8.

    Sütőben sült egyiptomi tejberizs - roz bel laban

  9. 9.

    Epres-tejberizses torta

  10. 10.

    Citromos-vaníliás rizstorta egyszerűen

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek