Egy régimódi köret

A polenta és a puliszka két régimódi köret - az egyik Olaszországban, a másik Erdélyben volt népszerű. A Konyhafőnök Junior miatt eszünkbe jutott - hoztunk pár ötletet hozzá!

A Konyhafőnök Junior mai adásában a pecsenyekacsa mája mellé kellett köretet készíteni. A versenyzők választhattak jázminrizs, bulgur, köles, vöröslencse és házi tarhonya közül - az egyikük pedig a kukoricadarát kapta. Mi lenne kézenfekvőbb köret kukoricadarából, főleg kacsamáj mellé, mint egy finom puliszka vagy polenta? Mi hoztunk 13 különböző mesterdarabot, hogy kedvetekre válogathassatok!

  1. 1.

    Polenta

  2. 2.

    Túrós sült puliszka

  3. 3.

    Háromsajtos sült polenta

  4. 4.

    Puliszkagombóc

  5. 5.

    Ricottás-chilis polenta sóskamártással

  6. 6.

    Sajtos-olívás-juhtúrós polenta

  7. 7.

    Parmezános puliszka

  8. 8.

    Sült fűszeres polentarudak

  9. 9.

    Tejes puliszka

  10. 10.

    Túróval és póréval rakott polenta

  11. 11.

    Mexikói kukoricaköret

  12. 12.

    Grillezett zöldfűszeres polenta

  13. 13.

    Curry-s polenta

  14. 14.

    Polenta kelkáposztával

Tudj meg még többen a Konyhafőnök Juniorról itt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek