Ételek, melyek segítik a helyes pajzsmirigyműködést

Ha pajzsmirigyproblémád van, elkerülhetetlen, hogy kiemelten figyelj a táplálkozásodra.

Egyes élelmiszerek nagyon jót tesznek a pajzsmirigy egészségének. A pajzsmirigy-alulműködés elég gyakori hormonális probléma, mely hízással, lassabb sebgyógyulással, rossz közérzettel, libidócsökkenéssel, hideg végtagokkal és hajhullással jár. Nyilván a gyógyszereket nem lehet kiváltani táplálkozással, de feltölthetjük a szervezetet olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják a szerv működését, illetve amik a betegség esetén gyakran csak alacsony mennyiségben találhatók meg a testünkben.

Ételek, melyek segíti a helyes pajzsmirigyműködést

Szelént tartalmazó ételek

A napraforgómag remek szelénforrás, mely nélkülözhetetlen ásványi anyag a pajzsmirigyproblémákkal küzdők számára. A szelén koncentrációja a szervezeten belül a pajzsmirigyben a legmagasabb. Ezen kívül a brazil dió is jó lehet, mely magkeverékekben kapható.

Trozin is fontos

A trozin nevű aminosav nagyon fontos a szervezetünk számára, hiszen ez segít előállítani a pajzsmirigyhormont.

A legjobb, ha tojással vagy cottage cheese-zel visszük ezt be, de igazából bármilyen magas fehérjeforrással rendelkező étel megfelel erre a célra.

Nekik még fontosabb a D-vitamin

A pajzsmirigy-alulműködéssel élők gyakran küzdenek D-vitaminhiánnyal, így érdemes olyan ételeket fogyasztaniuk, melyben megtalálható ez a vitamin. Válasszunk például lazacot, gombát vagy májat.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek