Ételek, melyek segítik a helyes pajzsmirigyműködést

Ha pajzsmirigyproblémád van, elkerülhetetlen, hogy kiemelten figyelj a táplálkozásodra.

Egyes élelmiszerek nagyon jót tesznek a pajzsmirigy egészségének. A pajzsmirigy-alulműködés elég gyakori hormonális probléma, mely hízással, lassabb sebgyógyulással, rossz közérzettel, libidócsökkenéssel, hideg végtagokkal és hajhullással jár. Nyilván a gyógyszereket nem lehet kiváltani táplálkozással, de feltölthetjük a szervezetet olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják a szerv működését, illetve amik a betegség esetén gyakran csak alacsony mennyiségben találhatók meg a testünkben.

Ételek, melyek segíti a helyes pajzsmirigyműködést

Szelént tartalmazó ételek

A napraforgómag remek szelénforrás, mely nélkülözhetetlen ásványi anyag a pajzsmirigyproblémákkal küzdők számára. A szelén koncentrációja a szervezeten belül a pajzsmirigyben a legmagasabb. Ezen kívül a brazil dió is jó lehet, mely magkeverékekben kapható.

Trozin is fontos

A trozin nevű aminosav nagyon fontos a szervezetünk számára, hiszen ez segít előállítani a pajzsmirigyhormont.

A legjobb, ha tojással vagy cottage cheese-zel visszük ezt be, de igazából bármilyen magas fehérjeforrással rendelkező étel megfelel erre a célra.

Nekik még fontosabb a D-vitamin

A pajzsmirigy-alulműködéssel élők gyakran küzdenek D-vitaminhiánnyal, így érdemes olyan ételeket fogyasztaniuk, melyben megtalálható ez a vitamin. Válasszunk például lazacot, gombát vagy májat.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...