A kellemetlen tünet, mellyel jelzi a test a D-vitamin hiányát

Ha te is gyakran tapasztalod ezt a tipikus és igen gyakori testi tünetet, akkor lehetséges, hogy D-vitaminhiánnyal küzdesz.

A D-vitamin elengedhetetlen az emberi test helyes működéshez, csakúgy, mint a C-vitamin. A megfelelő mennyiségű D-vitamin bevitele nélkül legyengülhet az immunrendszered, elernyedhet a csontozatod, emiatt törékenyebbé válhat, sőt még a fogyásodra is kihathat. Ennek ellenére az emberek kétharmada mégsem figyel arra, hogy elegendő mennyiséget vigyen be ebből a vitaminból a szervezetébe.

A kellemetlen tünet, mellyel jelzi a test a D-vitaminhiányt

Egy kutatásból azonban kiderült, hogy van egy nagyon egyszerűen beazonosítható jel, amivel a szervezet figyelmeztet téged, ha növelni kell a D-vitaminadagodat: a fejfájás.  

A 2600 finn férfi bevonásával végzett vizsgálat azt állapította meg, hogy kétszer gyakoribb volt a krónikus, napi rendszerességű fejfájás azoknál az embereknél, akik nem ettek elég D-vitamint.

Ha ezt észleled magadon, akkor érdemes olyan élelmiszereket fogyasztanod, melyek gazdagok D-vitaminban. Ilyenek például a tejtermékek, a halak, gombák és a tojás. De persze, ha biztosra szeretnél menni, akkor étrendkiegészítőkkel is beviheted, sőt, az is segíthet, ha több időt töltesz a napon.

Forrásunk volt.


Még több a vitaminokról:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek