4 tárgy az otthonodban, amit megtisztíthatsz kávézaccal

Érdemes magtartani a zaccot, ugyanis remekül jöhet takarításkor. Napi Otthon Tippünkben eláruljuk, milyen tárgyak tisztításakor vetheted be.

Miután lefőzted a kávét, kidobod a zaccot? A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ugyanis a zacc rengeteg mindenre jó a háztartásodban: többek között jót tesz a növényeidnek, de akár a takarításban is felhasználhatod.

4 tárgy az otthonodban, amit megtisztíthatsz kávézaccal

Szép serpenyők

A serpenyők alján gyakran felgyűlik a kosz, melyet csak kínkeservesen, erős vegyszerekkel lehet eltüntetni. Legalábbis eddig ezt hihetted! Kávézaccal sikerülhet, csupán annyi a dolgod, hogy jó alaposan átdörzsölöd a szemcsékkel a az edények feketedő-barnuló alját.

Tiszta grill- és sütőrács

A kávézacc a konyhában, illetve a kertben lévő rácsokról is remekül lehozza a makacs, zsíros szennyeződéseket. Csupán egy szivacsra lesz szükséged, mellyel felviszed a szemcséket, és jól átdörzsölöd velük a fémes részeket.

Viszlát karcok

A fa felületeken könnyedén keletkezhetnek karcok, a jó hír azonban, hogy zaccal eltüntetheted őket. Készíts vízből és zaccból pasztát, majd óvatosan masszírozd bele a fafalületbe. Hagyd 5-10 percig rajta a keveréket, majd töröld le.

A kandallót is megtisztítja

A kályha és a kandalló takarítása nem egyszerű munka, hiszen tisztításkor a korom össze-vissza száll, még nagyobb mocskot hagyva maga után. Ha azonban először kávézaccot hintünk a hamura, ezt elkerülhetjük. Ezzel megváltozik a tömege, így könnyebben és pormentesen kilapátolhatjuk, és nem kell annyit takarítanunk utána.

Forrásunk volt.


Még több otthontipp:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek