Tippek, hogy bent tartsd a meleget a lakásban fűtés nélkül

A mostani rezsiárak mellett teljesen érthető, ha minél később szeretnéd bekapcsolni a fűtést. Otthon tippünk segít, hogy hatékonyan benn tartsd a meleget.

Jelenleg sokan tartanak attól, mennyit kell majd fizetni a tél folyamán a fűtésért. Igyekszik mindenki valamilyen megoldást találni arra, hogy bent tartsa a meleget, és minél később kelljen bekapcsolni a konvektorokat vagy a radiátorokat. Szerencsére van néhány megoldás, amivel könnyedén megtarthatod az ideális hőfokot.

Tippek, hogy bent tartsd a meleget a lakásban fűtés nélkül

Nagyanyáink módszere

Jól bevált módszer, hogy az ajtó elé egy plusz réteget rakjunk. Ez egy vastagabb függöny is lehet, de akár egy pléddel is elérhetjük a védelmet. Lényegében bármilyen anyag működhet, a fontos az, hogy elég vastag legyen.

A legkönnyebb, ha felszerelünk az ajtó elé egy karnist, amire fel tudjuk akasztani a kiválasztott textilt. A másik, amire oda kell figyelni, hogy túllógjon az ajtón, így nyújt igazán védelmet.

Az ajtó alá

Az ajtóseprű is nagyon hasznos dolog, különösen akkor, ha rés van az ajtó és a küszöb között. Ráadásul ez akkor is alkalmazható, ha befelé nyílik az ajtó, nem úgy, mint az előbb említett módszer.

Párna

Az ajtó- és ablakszigetelő párna is megoldás lehet, melyet könnyedén beszerezhetünk valamilyen barkácsboltban. A lényege, hogy az ajtó alá kell húzni, majd vastag ragasztóval, esetleg apró csavarral rögzíteni. Ha nem szeretnénk szerelgetni, működhet még a huzatfogó kígyó is!

Egy huzat a huzatra

Varrjunk huzatból egy zsákot az ajtóra, amit ráhúzva megvédhetjük magunkat a légmozgástól. Hogy ne essen le, rögzítsük egy függönyrúddal, hogy tökéletesen illeszkedjen. Alul mindenképpen össze kel varrni, és úgy kell megtervezni, hogy tovább lógjon az ajtón, hogy ne menjen be a hideg.

Forrásunk volt.


Még több rezsicsökkentéssel kapcsolatos cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek