Így szedd le a címkéket az üvegekről a legkönnyebben

Az üres üvegeket számtalan módon újrahasznosíthatod az otthonodban, de a címkék eltávolítása egy igazi rémálom. Most megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük, hogy még ragacsos nyomuk se maradjon.

Lekvároknak, csomagolásmentes bevásárláshoz, ételtárolónak, kreatív projekthez – az elhasznált üres (befőttes)üvegeket számtalan módon újrahasznosíthatod az otthonodban. Az egyetlen bökkenőt a csúnya címkék jelentik. Nem kell azonban a körmöddel nekiesned a címkéknek, és kapargatni vakulásig, sokkal egyszerűbb és hatékonyabb módszerek is léteznek erre, ráadásul a ragacsot is könnyedén el lehet távolítani az üvegről.

Így szedd le címkéket az üvegekről a legkönnyebben

A címkék eltávolítására több mód is létezik:

A vizes

Itt nincs más dolgod, mint vizet forralni, majd azt izibe az üvegekbe önteni. Hagyd 5-10 percig az üvegekben a vizet, majd öntsd ki (vagy használd fel takarításhoz stb.). Ezután könnyedén le kell tudnod húzni a címkéket.

Az áztatós

Egy másik, picivel több időt igénybe vevő módszer az áztatás: egy tálba tölts vizet, amihez adj mosogatószert és ecetet, ezután 20-30 percre tedd bele az üvegeket. Miután kiveszed őket a vízből, a címkéknek gond nélkül le kell jönnie.

Mihez kezdj a ragaccsal?

Még ha a címkét magát sikerül is eltávolítanod, ott maradhat a ragasztó nyoma, ami nem túl esztétikus, és megfogni is zavaró miatta az üveget. Azonban ez sem megoldhatatlan probléma, főleg, hogy már könnyen hozzáférhető alapanyagból szuper ragacseltávolító pasztát kutyulhatsz magadnak.

A recept:

Keverj össze fele-fele arányban szódabikarbónát és olajat (vagy ha nem akarod azt pazarolni, akkor mosogatószer is megteheti), keverj belőle pasztát, amit aztán felviszel az üvegre. Van, aki egy éjszakára hagyja állni az üveget rajta a pasztával, és csak utána kezdi el ledörzsölni, más azonnal belevág a dörzsölésbe egy szivaccsal, kefével vagy ronggyal. Próbáld ki, ha az utóbbi nem működik, akkor hagyd rajta a keveréket az üvegen egy éjszakára, és másnap ismét fuss neki. Ezután már csak le kell öblítened, és már használható is az üveg!

Forrásunk volt.


Még több hasznos otthoni tipp:

Címlapról ajánljuk

További cikkek