Zsír- és olajfolt eltávolítása házilag

Nem kell sutba vágni az új blúzt, ha egy zsírosabb étel nyomot hagyott rajta! Tippjeink segítségével simán eltávolíthatjátok a kellemetlen olajfoltokat.

Bárkivel előfordul, hogy valamilyen konyhai malőr következtében zsír- vagy olajfoltos lesz a ruhája, esetleg a terítő kap oda nem illő díszítést egy ügyetlenebb levesszedés alkalmával. A tűzhellyel is hasonló a helyzet, a legjobb szakácsokkal is megesik, hogy ráég a zsír a felületre, mondjuk hússütéskor. Ezzel kevesebb a vesződnivalónk, egy jó súrólópor csodákat tehet, de ha környezetbarátabb megoldásra szavaznánk, ajánljuk mindenkinek a szódabikarbónát. Ráadásul sokkal olcsóbb is és egészen biztos, hogy nem kerül egészségre káros vegyszer a szervezetünkbe.

Lángosreceptekért ide kattints >>

A textíliákkal már más a helyzet. A foltra helyezve a sütőpor, a keményítő, a hintőpor magába szívja a fölösleges zsiradékot. Ha ez megtörtént, rázzuk le a port a ruháról, masszív szennyeződés esetén pár csepp mosogatószerrel siettessük a folyamatot, majd tegyük be a mosógépbe a textilt és hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát.

Még több háztartási praktikáért kattints ide >>

Olívaoljjal készült receptjeinket itt találod >>

Hasznos tippek tároláshoz itt >>

Így használd az olajat >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...