Zsír- és olajfolt eltávolítása házilag

Nem kell sutba vágni az új blúzt, ha egy zsírosabb étel nyomot hagyott rajta! Tippjeink segítségével simán eltávolíthatjátok a kellemetlen olajfoltokat.

Bárkivel előfordul, hogy valamilyen konyhai malőr következtében zsír- vagy olajfoltos lesz a ruhája, esetleg a terítő kap oda nem illő díszítést egy ügyetlenebb levesszedés alkalmával. A tűzhellyel is hasonló a helyzet, a legjobb szakácsokkal is megesik, hogy ráég a zsír a felületre, mondjuk hússütéskor. Ezzel kevesebb a vesződnivalónk, egy jó súrólópor csodákat tehet, de ha környezetbarátabb megoldásra szavaznánk, ajánljuk mindenkinek a szódabikarbónát. Ráadásul sokkal olcsóbb is és egészen biztos, hogy nem kerül egészségre káros vegyszer a szervezetünkbe.

Lángosreceptekért ide kattints >>

A textíliákkal már más a helyzet. A foltra helyezve a sütőpor, a keményítő, a hintőpor magába szívja a fölösleges zsiradékot. Ha ez megtörtént, rázzuk le a port a ruháról, masszív szennyeződés esetén pár csepp mosogatószerrel siettessük a folyamatot, majd tegyük be a mosógépbe a textilt és hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát.

Még több háztartási praktikáért kattints ide >>

Olívaoljjal készült receptjeinket itt találod >>

Hasznos tippek tároláshoz itt >>

Így használd az olajat >>

Hozzászólások (1)

scarlett69

A régi-régi igazi háziszappan, zsír és sok egyéb foltot is eltávolít!

Címlapról ajánljuk

További cikkek