A szuperegyszerű trükk, amivel egy halom zöldséget megsütsz

Kinek van ideje a hét minden napján főzni? Nekünk biztosan nincs, és ezért is szeretünk előre készülni a hétvégén. Ezzel Napi Tippel például egy nagy adag zöldséget süthetsz meg előre.

Nemcsak az idővel, de a gázzal vagy árammal is spórolhatsz, ha egy nagy adag zöldséget egyszerre sütsz meg, és nem kis adagokban készíted különböző napokon. Azonban adódik a kérdés, hogy ez mégis miként kivitelezhető, ha különböző zöldségeknek különböző a sütési ideje. Babs, az 1,3 millió követővel rendelkező gasztro influencernek erre is van megoldása, és egyik új videójában azt is megmutatja, hogyan lehet egy hétre előre minden zöldséget megsütni.

A szuperegyszerű trükk, amivel egy halom zöldséget megsütsz

"Egy tepsi, azonos hőmérséklet, különböző idők!" – mondja a nagy tudású nagymama a „Bootcamp Babs” elnevezésű Instagram-sorozatához készült videóban, és ha a nagymama sütemények mellett szeretünk valamit, akkor azok a nagymama trükkök!

Ha eddig nem jutott eszedbe, vagy eszedbe jutott, de nem voltál biztos benne, hogy ezt így tényleg lehet-e, akkor kövesd az alábbi utasításokat.

Babs először is azt javasolja, hogy a zöldségek 220 fokon kerüljenek a sütőbe (de a saját sütőd működését te ismered a legjobban, úgyhogy ezen változtathatsz). A spárgát, brokkolit, koktélparadicsomot vagy borsót 10-15 percig ajánlja sütni. Ezután vedd ki őket, miközben a többi zöldséget tovább sütöd. Bár Babs erre nem tér ki, de itt nem érdemes összekeverni a zöldségeket, hiszen úgy nem fogod tudni kihalászni őket időben. Inkább szekciókat hozz létre, amibe az azonos sütési idővel rendelkező zöldségek kerüljenek.

A kelbimbó, a kukorica, az okra vagy a nyári tök esetében 15-20 perces sütési időt javasol. A makktök, karfiol, újburgonya vagy édesburgonya esetében 20-25 percig ajánlja őket a sütőben hagyni, míg a vajtök esetében ez az idő 25-30 percig. Utolsóként a cékla kerül ki a sütőből, ezt a zöldséget 40-45 percig érdemes a tepsiben hagyni. Miután elkészültél, hagyd kihűlni a zöldségeket, majd pakold őket jól záródó üvegedényekbe vagy műanyag tárolókba, és mehetnek is a hűtőbe 4-5 napra, amíg sor nem kerül rájuk a héten.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvass még több konyhai praktikáról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.