Új barátod, a kelbimbó

A kelbimbó a nemszeretem zöldségek közé tartozik - pedig ha megtanuljuk, hogyan vegyük és készítsük el, igazi jó baráttá válhat. Adj neki még egy esélyt!

Hogy miért nem szeretjük a kelbimbót? Valószínűleg a trauma még az óvodából datálható - ott és akkor sokan eldöntötték, hogy ők ezt márpedig nem szeretik, és ez az állapot azóta is tart. Pedig olcsó, egészséges, és nagyon finom - ilyenkor télen pedig sokkal erősebben ajánlott, mint az import fóliás saláták.

Persze ahhoz, hogy meg tudjuk szeretni, meg kell tanulnunk pár trükköt, például azt, hogy hogyan válasszunk vásárláskor. A jó kelbimbó-kiválasztás nem nagy ördöngösség: igyekezzünk feszes, kemény példányokat venni, amelyeken a levelek szorosan egymásra simulnak. A kisebb példányok édeskésebbek, míg a nagyobbak íze inkább emlékeztet a káposztára. A kelbimbót nyugodtan megvehetjük a legvadabb téli időben is - ha egy kis fagy éri, a benne lévő cukor aktivizálódik, és kicsit édesebb lesz. És hogy mihez használhatjuk a kis gumókat, ha megvannak a tökéletes példányok? Pár ötlet, hogy megszeresd!

 1. 1.

  Rakott kelbimbó barna rizzsel

 2. 2.

  Bundázott kelbimbó

 3. 3.

  Kelbimbós-ricottás lepény

 4. 4.

  Sült kelbimbó saláta

 5. 5.

  Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával

 6. 6.

  Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek