Ismered az okrát?

Ebből a ritka zöldségféléből készítették harmadik fogásukat A Konyhafőnök mai napján a versenyző csapatok. Mi is mutatunk pár receptet hozzá.

Az okra leginkább egy mini paprikára hasonlít, nálunk ritkán kapható, pedig nagyon széleskörűen alkalmazható alapanyag.

Ez a zöldségféle a trópusi illetve a szubtrópusi vidékeken terjedt el: Észak-Afrikában évezredek óta termesztik, Indiától Ausztráliáig közkedvelt, de Amerikában is jól ismerik.

Gumbo recept

Itthon is próbálkoztak vele – kisebb-nagyobb sikerrel – , de még mindig nagyon kevesen ismerik. Számtalan ország fogyasztja napi renderességgel köretként vagy fűszernövényként. Magyarországon különlegességnek számít, azonban nem lehetetlen a beszerzése.

Bhindi chicken recept

Küllemre, illetve méreteit tekintve is leginkább egy éretlen paprikára hasonlít: halványzöld, ropogós külső héjjal és rengeteg „maggal” rendelkezik. Főzés közben pektintartalma miatt ragacsossá válik, és ezzel igencsak besűríti az ételeket.

Egészben sült jérce okrával recept

Vannak országok, ahol leginkább levesként, van ahol egyfajta lecsóként használják. Remek választás lehet sütve-főzve, sőt, még nyersen is, például salátákhoz.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.