Ezzel a módszerrel lesz a lehető legfincsibb a sajtos tésztád

Napi Tippünkkel garantáltan életed Mac and Cheese-ét készítheted el!

Elviekben az egyik legegyszerűbb ételnek kellene lennie, de hányszor fordult már elő veled, hogy egy nagy szaftos tál Mac and Cheese helyett ropogós-száraz tésztát és a lábas alján összegyűlő zsíros, szétesett szószt kaptál...? Jó, lehet, hogy kicsit drámaian fogalmazunk, de azért nem olyan egyszerű igazán jó Mac and Cheese-t készíteni. Viszont mindezzel oda akartunk kilyukadni, hogy sosem baj, ha új praktikákat keresel, amivel megkönnyíted a saját életed és a főzést. Ezzel a trükkel például a Mac and Cheese-ed lesz mennyei. És csak egy turmix kell hozzá.

Megőrülsz ettől a Mac and Cheese tipptől

A trükköt Andrew Rea osztotta meg, és tényleg zseniális. Ő a hisztis és macerás szószok elkészítéséhez egyszerűen csak turmixot használ, így a Mac and Cheese esetében is.

Ehhez először a tésztát tejben megfőzi. És itt jön a varázslat. Ahelyett, hogy a megmaradt hőre bízná a sajt megolvasztásának feladatát, fogja, és egyenesen a turmixgépbe reszeli a sajtot, majd amikor a tészta elkészült, megy mellé a leszűrt tej is. Itt meg is állhatna, de a textúra stabilitása és az íz fokozása érdekében a sajt mellé dob egy kis tojássárgáját is. Ettől a mártás kissé gyorsabban összeállhat, de egy löttyintésnyi forró tej vagy víz hatására újra életre kel.

Ezzel lényegében kész is az étel. Sült tésztára vágynál? Szórd meg pankomorzsával a szósszal leöntött tészta tetejét, és 15 percre irány a sütő.

További bónusz, hogy ezzel a technikával gyakorlatilag bármilyen sajtot használhatsz a fogás elkészítéséhez. Viszont azért így is kerüld az érleltebb (és ezáltal ízesebb) sajtokat, mint például a Parmigiano vagy a Gruyère.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.