Ezzel a módszerrel lesz a lehető legfincsibb a sajtos tésztád

Napi Tippünkkel garantáltan életed Mac and Cheese-ét készítheted el!

Elviekben az egyik legegyszerűbb ételnek kellene lennie, de hányszor fordult már elő veled, hogy egy nagy szaftos tál Mac and Cheese helyett ropogós-száraz tésztát és a lábas alján összegyűlő zsíros, szétesett szószt kaptál...? Jó, lehet, hogy kicsit drámaian fogalmazunk, de azért nem olyan egyszerű igazán jó Mac and Cheese-t készíteni. Viszont mindezzel oda akartunk kilyukadni, hogy sosem baj, ha új praktikákat keresel, amivel megkönnyíted a saját életed és a főzést. Ezzel a trükkel például a Mac and Cheese-ed lesz mennyei. És csak egy turmix kell hozzá.

Megőrülsz ettől a Mac and Cheese tipptől

A trükköt Andrew Rea osztotta meg, és tényleg zseniális. Ő a hisztis és macerás szószok elkészítéséhez egyszerűen csak turmixot használ, így a Mac and Cheese esetében is.

Ehhez először a tésztát tejben megfőzi. És itt jön a varázslat. Ahelyett, hogy a megmaradt hőre bízná a sajt megolvasztásának feladatát, fogja, és egyenesen a turmixgépbe reszeli a sajtot, majd amikor a tészta elkészült, megy mellé a leszűrt tej is. Itt meg is állhatna, de a textúra stabilitása és az íz fokozása érdekében a sajt mellé dob egy kis tojássárgáját is. Ettől a mártás kissé gyorsabban összeállhat, de egy löttyintésnyi forró tej vagy víz hatására újra életre kel.

Ezzel lényegében kész is az étel. Sült tésztára vágynál? Szórd meg pankomorzsával a szósszal leöntött tészta tetejét, és 15 percre irány a sütő.

További bónusz, hogy ezzel a technikával gyakorlatilag bármilyen sajtot használhatsz a fogás elkészítéséhez. Viszont azért így is kerüld az érleltebb (és ezáltal ízesebb) sajtokat, mint például a Parmigiano vagy a Gruyère.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...