Sajtos tészta újratöltve! – Mutatjuk az egyedényes, 30 perces MAC AND CHEESE receptjét

Ízletes, villámgyors, könnyen elkészíthető, és még csak nem is igényel túl sok alapanyagot. A következő, egyedényes mac and cheese nálatok is népszerű fogás lesz a hétköznapokon, ezt garantáljuk!

Veled is előfordul néha, hogy több idő megy el a receptkereséssel, mint magával a főzéssel? A hétköznapokon, munka közben csak keveseknek jut ideje arra, hogy megfőzzenek egy húslevest, kirántsanak néhány szelet karajt, vagy megfőzzenek egy jó marhapörköltet. Ha gyors, egyszerű és ízletes fogásokat keresel, jó helyen jársz, egy ízletes, csupán 5 alapanyagból álló sajtos makaróninál ugyanis aligha találhatnál jobbat.

Az egyedényes mac and cheese receptjét itt találod! (Fotó: Réthly Dávid)

Készítsd elő a stoppert, ugyanis maximum 30 perc kell ahhoz, hogy a mac and cheese tálalható legyen, ráadásul alig kell valami hozzá, könnyen meglehet, hogy minden alapanyag ott van már a hűtődben vagy a kamrában. Ha eddig azt hitted, nincs recept, ami ennyire egyszerűen überelné a sajtos-tejfölös tésztát, nézd, mennyire egyszerű ez a fogás!

A hozzávalók: 225 g tészta, ízlés szerint só, 2 dl habtejszín, 200 g cheddar sajt, ízlés szerint fokhagymapor és fehér bors.

Elkészítés

Egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd a lobogó sós vízben puhára főzzük a tésztát.
Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, a lábast pedig visszatesszük a tűzre.
Alacsony lángon felforraljuk a tejszínt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a fűszereket, ezután mindent elkeverünk.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, alaposan összekeverjük, majd tálalhatjuk is.

Az egyedényes mac and cheese receptjét itt találod! (Fotó: Réthly Dávid)

Az egyedényes mac and cheese teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket próbáltad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek