Így sűrítsd be a főzeléket utólag, ha túl híg maradt

Néha van úgy, hogy a főzelék sűrítése nem megy végbe rendesen, és ilyenkor túl híg marad a kedvenc ételünk. Ne búslakodjunk, inkább fogadjuk meg a Napi Tipp mentőövet dobó tanácsait.

Amilyen egyszerűnek tűnik recept alapján a főzelék sűrítése, olyan sok minden félresikerülhet a folyamat során. Ha mondjuk kicsit kevesebb lisztet használunk, nem főzzük elég ideig a rántást, vagy nem elég nagy lángon dolgozunk, túl híg állagú ételt kaphatunk. Ilyenkor nem feltétlenül a legjobb megoldás további liszt hozzáadása, ezért nézzük meg, milyen alternatív módszerekkel végezhető el a főzelék sűrítése utólagosan.

Nézd meg a sűrítési tanácsokat a galériában:

Néhány főzelékrecept, amin kipróbálhatod:

Egyszerű babfőzelék

A babfőzelék hallatán elsőre a legtöbb embernek a menzakoszt jut eszébe, egyesekben jó élményeket ébresztve, másokban inkább rosszat. Ha már régen is szeretted, akkor téged nem kell ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai trükköket is lesd el:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

Lehet, hogy csíp, de hasznos: 5 ok, amiért helye van...

Habár a csalánról a legtöbbünknek kellemetlen emlékei vannak, és a kertben sem megtűrt növény, azért jó tisztában lenni azzal, hogy nemcsak az egészségünkre van jó hatással (például csalántea vagy akár ételek formájában), hanem a kertünkben is hasznos növényként funkcionálhat.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...