Az aprócska lépés, amit sose hagyj ki a krumplipürénél

Napi Tippünkből megtudhatod, mi az a lépés, amit sose hagyj ki, amikor krumplipürét készítesz.

Láttunk már bizarr módot arra a TikTokon, hogy miként készítenek egyesek krumplipürét. Nos, az alábbi módszerhez sem extra alapanyagra, sem kütyüre vagy kellékre (mint itt a szitára) nem lesz szükséged , mégis garantáltan az eddigi legkrémesebb, legpuhább krumplipüréd kapod végeredményül.

Az aprócska lépés, amit sose hagyj ki a krumplipürénél

Először mindig melegítsd fel a tejtermékeket

A vaj és a tej (vagy a tejföl, a tejszín vagy ezek kombinációja) elengedhetetlen az igazán jó krumplipüréhez - kivéve persze, ha a vegán krumplipürét választod. Függetlenül attól, hogy milyen burgonyapüré receptet készítesz, egy dolgot mindig tarts észben: kardinális kérdés a tejtermék hőmérséklete, amikor a burgonyához adod. A legjobb eredmény érdekében mindig óvatosan melegítsd fel a vajat és a tejet, mielőtt a krumplihoz adod, tehát fontos, hogy ne hideg tejtermékeket adj hozzá egyenesen a hűtőből.

Hogy miért is? A meleg tejterméket könnyebben és gyorsabban szívódik fel kevesebb keverés mellett, mint ha hideget használsz. A hideg vaj és tejszín nem fog jól elkeveredni a krumplival, ezért sokkal többet kell majd vele dolgozni, hogy egységes állagot kapj, aminek viszont az a veszélye, hogy túlságosan megdolgozod a krumplit, és ettől ragacsos lesz (az a fránya keményítő!), és hát az annyira nem guszta.

A hideg tej hozzáadása a krumplipüréhez ráadásul lehűti a pürét - és nagyon kevesen szeretik a hideg krumplipürét.

Készen állsz, hogy a gyakorlatban is bevesd ezt a praktikát? A tejterméked legyen legalább szobahőmérsékletű (a vajról így tudod megállapítani, hogy jó-e már, ha pedig nem, ezekkel a módszerekkel tudod gyorsan felmelegíteni), de még jobb, ha a tűzhelyen óvatosan felmelegíted, mielőtt hozzáadnád a burgonyához.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek