Valóban így a legkönnyebb főtt krumplit hámozni?

Napi Tippünk inkább egy anti tipp: bár azt állítják, hogy ezzel a trükkel könnyen és gyorsan meg lehet hámozni egy csomó krumplit, nekünk vannak fenntartásaink ezzel kapcsolatban.

Imádunk új konyhai trükköket felfedezni, amikre sosem gondoltunk volna, mégis megkönnyítik az életünket. Ezek közé tartozik az összes olyan praktika, ami a krumplipucolás fárasztó és unalmas folyamata alól szabadít fel. Korábban már hoztunk is tippet rá, hogy miként kell helyesen használni a hámozót, és gyorsan megszabadítani a burgonyát a héjától. Most nagy népszerűségnek örvend egy új eljárás, ami azt ígéri, hogy felgyorsítja a folyamatot, de mi nem egészen vagyunk meggyőződve erről. Nézzük a legújabb krumplihámozási trükköt!

Örömmel indítottuk el videóját, hogy újabb hasznos tudással gazdagodjunk, de végül elég csalódottak voltunk. A videóban az alábbi eljárást ajánlják, azt állítva, hogy ez könnyebb, mint a hagyományos módszerek. Háááát.

A lényeg, hogy mielőtt a forró vízbe kerülne, a krumpliszemeket egy konyhai ollóval bemetszik (bár valószínűleg késsel ugyanolyan jól működik) nagyjából középtájt vízszintesen.

Egy fogó segítségével ki kell halászni a burgonyákat, majd a forró víz után jöhet a jeges csobbanás körülbelül 30-60 másodpercre. Ezután máris (csak mi érezzük, hogy ez annyira nem maceramentes, ahogy ígérték?) rátérhetünk a pucolásra, ilyenkor a héj két felét csak le kell húznod róla (jó, ez azért elég jól néz ki). Bár a videó erre nem tér ki, de ahhoz, hogy valóban működjön a tipp, teljesen meg kell főzni a krumplikat, hogy a héjuk eléggé megpuhuljon.

Alapvetően azt mondhatjuk, hogy a főzés valóban megkönnyíti a krumplik meghámozását, de elég pusztán lehűteni őket, felesleges munka a jégfürdő elkészítése. A bevágás szintén leegyszerűsíti a héj eltávolítását, de még így is túl sok macerának tűnik az egész, ha csak néhány szem krumplira van szükséged. Plusz a vaskosabb héjú burgonyafajtáknál nehezebb lesz ezt kivitelezni, bár rásegíthetsz a dologra, ha tovább főzöd ezeket. Jelentős mennyiségnél egy próbát megérhet a dolog.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai ötlet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...