5 étel, ami nem muffin, mégis megsütheted muffinformában

A muffinformában túl sok lehetőség rejlik ahhoz, hogy egész életünkben csak egyetlen dologra használjuk. Nézzünk most olyan recepteket, amelyek elkészítésében szerepet játszhat az edény!

Sanszos, hogy a szekrényben tárolt muffinformánkat eddig a pontig viszonylag szűk körben használtuk. Ebbe a szűk körbe pedig egyedül a kétfalatnyi, omlós tésztájú, kupolás kis sütemények férnek bele. És míg végülis a muffinforma tényleg eredendően muffinok megsütésére lett feltalálva, bátran lépjünk túl ezeken a határokon, és készítsünk az edényben kreatív, formabontó és izgalmas fogásokat.

5 étel, ami nem muffin, mégis megsütheted muffinformában

Tojásételek

A gyors reggelik megmentője és a lendületesség alapköve lehet a muffinforma, ha tojásételek elkészítésére használjuk. Süssünk benne rántottát vagy tükörtojást, esetleg tojásmuffint: mindegyikből készülhet nagyobb adag, amit aztán mégis kényelmesen szét tudunk porciózni.

Kukoricakenyér

Kiváló köret szaftos, szószos, tocsogós egytálételekhez és ragukhoz a kukoricakenyér, ráadásul, ha muffin képében sütjük, individuálisan pofás adagokat kapunk majd. Feldobhatjuk sajttal, baconnel, csípős paprikával.

Quiche

Omlós tésztába zárt krémes, gazdag töltelék, sült zöldségekkel, sajttal, szalonnával: a franciák lepénye, a quiche tényleg lélegzetelállító költemény. Ha nem szeretnénk egy nagyot sütni, vegyük elő a muffinformát, amelyben (akár előételnek is alkalmas) kis tortákat tudunk majd sütni.

Csigák

Soha olyan kerek csigát nem sütünk majd, mint amelyik a muffinformából bújik elő. Ráadásul, ha ezt a módszerét választjuk a péksütemény elkészítésének, nem kell tartanunk a csigák összesülésétől sem.

A külsejük minden oldalon aranybarna és ropogós lesz, belül pedig csodásan foszlósak lesznek. Sós és édes változat is készülhet!

Sajttorta

Sütős és sütés nélküli sajttortákat is alkothatunk miniatűr formában: ezek kiváló egyszemélyes desszertek lehetnek a vendégségek végén. Könnyítsük meg a saját dolgunkat, és használjunk muffinpapírt: így biztosan egyben maradnak majd a falatnyi édességek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kreatív konyhai ötlet vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!