Ha még nem véstétek otthon kőbe a húsvéti négynapos menüsort, hadd segítsünk!
NAGYPÉNTEK
SALÁTA
Almás-kéksajtos kukoricasaláta
Különleges ízvilág jellemzi ezt a kukoricasalátát, ajánlott minden ínyencnek, aki szeret a hagyományos fogásokon túl is kalandozni. A majonézes köretbe édes, mégis fanyar alma, ...
Még több kukoricasaláta itt!
BÖJTI FŐÉTEL
Grillezett aranydurbincs
Az aranydurbincs egy igazán szaftos húsú tengeri hal, amit otthon is rendkívül ízletesen el tudunk készíteni, és a nyaralások emlékét tudjuk vele felidézni. Még több ízletes ...
Még több grillezett hal itt!
DESSZERT
Klasszikus linzer baracklekvárral
Az omlós tészta megfizethető, gyors az elkészítése és nagyon egyszerű. Roppantmód sokoldalú, változatosan megtölthető, felhasználható, a végeredmény pedig egy istenei teasütemény, ...
Még több linzer itt!
HÚSVÉTSZOMBAT
ELŐÉTEL
Ördögtojás, a csípős töltött tojás
A töltött tojás az egyik legklasszikusabb tojásétel, elmaradhatatlan eleme minden húsvéti hidegtálnak. Mi most ördögtojást készítettünk, azaz amerikai módra, csípősen töltöttük ...
Még több töltött tojás itt!
FŐÉTEL
Húsvéti sonka, ahogy dédmamám készítette
Húsvétra sonkát főzni sokkal egyszerűbb, mint azt az első alkalom előtt sokan gondolnák, és bár sokáig tart, közben nem kell a tűzhely mellett állni. Nálunk most úgy alakult, hogy az ...
Még több itt!
DESSZERT
Trikolor répatorta
A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...
Még több répatorta itt!
HÚSVÉTVASÁRNAP
HIDEGTÁL
Parmezános-tormás sonkatekercsek
A sonkatekercs az egyik legnépszerűbb hidegtálszereplő, és egyébként nem csak húsvétkor érdemes készíteni. Most egy besameles-parmezános-tormás verziót mutatunk nektek!
Még több sonkatekercs itt!
KALÁCS
Medvehagymás babka
Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...
Még több kalács itt!
DESSZERT
Hagyományos húsvéti sárgatúró
A sárgatúró egy igazán magyarnak mondható húsvéti ételkülönlegesség, mely erősen kapcsolódik a keresztény vallási tradíciókhoz is. Hagyományosan a húsvétot megelőző 40 napos ...
Még több túrókrém itt!
HÚSVÉTHÉTFŐ
LEVES
Húsvéti bableves gazdagon
A húsvéti sonka főzőlevét igazán vétek lenne kidobni, amikor olyan nagyszerű leveseket lehet készíteni belőle, mint amilyen ez a húsvéti bableves is. Ráadásul mindenféle zöldség ...
Még több bableves itt!
FŐÉTEL
Sonkás rántott palacsinta
Mi lehetne jobb egy klasszikus palacsintánál? Hát egy sonkakrémmel megtöltött, ropogós bundában kisütött palacsinta! Készítsük el ezt a klasszikus verziót, majd tálaljuk sok-sok ...
Még több sós palacsinta itt!
DESSZERT
Házi kókuszkocka
Egy igazi klasszikus, az örök kedvenc, a pihe-puha kókuszkocka. Régi házi recept alapján.
Még több kókuszos süti itt!