7 miniház "hatalmas" konyhákkal, ami tuti inspirálja a szépérzéked

Tegyük a szívünkre a kezünket, és gondoljuk végig, hányszor panaszkodtunk arra, hogy kevés a hely a konyhánkban. Egy kis kreativitással a legszűkebb helyiségekből is olyan kompakt teret varázsolhatunk, ahol szabadon mozoghatunk, és mindenünk meglehet egy jó főzéshez.

Vannak, akik a kis terekből is ki tudják hozni a maximumot. A miniházak elnevezés ugyanis tényleg azt takarja, amire elsőre gondolunk: az apró, pár négyzetméteres, és ráadásul könnyen elmozdítható otthonok egyre népszerűbb trendje méltán született hírnévre, ugyanis megmutatja, hogy nem a sok tárgy és a tágas, kihasználatlan terek biztosítják a minőségi élet alapját. Gyönyörű, praktikus miniházakat mutatunk!

A tetőablakok és a fehér falak optikailag azt a hatást keltik, mintha kétszer akkora lenne ennek a kézzel készült miniháznak a konyhája. A gyönyörű, márványozott munkalapú zöld szekrényeket, a polcokat és a gerendákat látva elsőre meg sem mondanánk, hogy ez a kis házikó valójában egy utánfutóra épült, és még egy hatalmas hűtő is elfér benne.

A letisztult, egyenes vonalvezetés, a fa és a fehér szín kontrasztja kifinomultságot és melegséget kölcsönöz ennek a valójában egészen pöttöm főzőhelyiségnek. Többfunkciós tárolókkal, tolóajtóval, illetve le- és felhajtható felületekkel pár mozdulattal egy jól felszerelt konyhát alakíthatunk ki, amit még a profi szakácsok is megirigyelnének tőlünk.

Sok jó ember kis helyen is elfér – az örök igazságot az a család is alátámasztja, akik ebben a lakóautóból kialakított otthonban élnek. A világosbarna padló és bútorok letisztult megjelenést adnak, a széles ablakok és a függönyök pedig biztosítják az elegendő fényt. A növények és a sólámpa igazán meghitté teszik a környezetet, ami első ránézésre alig különbözik egy nyaralótól.

Akár csak egy hegyi kabin! Ez a faház igazán apró, a konyhájában mégis elfér egy retro hűtőszekrény és egy sütő is. Talán kevésnek tűnik a tárolásra szánt hely, valójában éppen elég arra, hogy a mindennapi életünkhöz és ételünkhöz elengedhetetlen kellékeket biztos helyre tegyük – ha csak nem vagyunk sztárséfek, vagy nem több száz vendég étkeztetéséről gondoskodunk nap mint nap.

A bentlakó család minden teret alaposan kihasznált ebben a miniházban. A csúcsszuper hűtőszekrényen és sütőn kívül egy tévét is biggyesztettek a konyhabútorok mellé, hogy kényelmesen, a fotelből lehessen elfogyasztani a vacsorát egy jó film társaságában.

Semmi extravagancia – ennyit tesz az oly különböző, mégis harmóniát sugalló fehér-barna színpáros. Néhány tányér és evőeszköz, melyek éppen elegek annyi ember számára, ahányan egy fedél alatt élnek, és az étkezőasztal alá betolt székek - semmi sem veszi el a helyet az alkotástól.

Forrásaink voltak.


Még több konyhatéma itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek