6 szobanövény a hálódba, amitől úgy alszol majd, mint a bunda

Minden este az ágyadban forgolódsz, nem tudsz aludni? Lehet, hogy csak néhány növényt kellene telepítened a hálódba, hogy jobban menjen az alvás.

Neked mi a tuti módszered arra, hogy gyorsan és jól elaludj? Netán egy pohárka bort iszol elalvás előtt, bárányokat számolsz, vagy a tévénézés közben ájulsz be? A környezeted is felelős azért, hogy nyugodt éjszakáid legyenek. Fontos, hogy a hálószobádban olyan légkör legyen, ami segíti az alvást, és lehet, hogy egy valami eddig hiányzott eddig ehhez: a SZOBANÖVÉNY.

Erin Marino növényszakértő szerint több olyan szobanövény is van, amit ha a hálószobádba teszel, úgy alszol majd, mint a bunda. Ezeket érdemes az ágyad mellé tenned (feltéve, hogy nem vagy rájuk allergiás):

1. Anyósnyelv vagy szobai tigrislevél(Szanszeviéria)

Ennek a növénynek az egyik előnye, hogy nem igényel túl nagy gondozást. A másik, hogy a NASA adatai szerint nagyon jól tisztítja a levegőt. Ennek köszönhetően jobb alvást is biztosít, főleg akkor, ha valaki allergiára hajlamos.

2. Levendula

Két ember létezik: aki utálja a levendula illatát, és aki szereti. Utóbbinak ajánlatos egy cserép lila növényt telepítenie a hálószobájába, ha jól szeretne aludni. A levendula elég fényigényes növény, ezért csak világos helyiségbe érdemes tenni. Akkor sem kell elkeseredned, ha egy sötét lyukban alszol, mivel egy kis szárított levendulával a párnád alatt is ugyanazt a hatást érheted el.

3. Hegyescsúcsú futóka

Szintén egy nagyon jól gondozható növény. Nem nagy fényigényű, mégis gyönyörű, zöld színben pompázik a hálóban.

4. Filodendron

Jól ismert növény, ami nemcsak a háló, de a nappali ékes dísze is lehet. Tisztítja a levegőt, és segít egyensúlyozni a beltéri pártartalmat. A filodendron igazi dzsungelhangulatot képes varázsolni a hálónkban, mivel gyorsan nő, ezért a legjobban a nagy belmagasságú szobákba illik.

5. Páfrány

Egy kicsit kényesebb növényfajta. Kedveli a párás levegőt, így egy tágas fürdőszobába is nagyon jól érzi magát. Ez a növény is tisztítja a levegőt, így segítve az alvásodat.

6. Zöldike

Nagyon egyszerű gondozni, ezért a kezdő szobanövény-tulajdonosoknak erősen ajánlott. Egy szabály van, ablakba nem szabad tenni, mert levelei megperzselődhetnek. A beltéri légkörnek nagyon jót tesz, már csak azért is, mert gyorsan szaporodik. Éppen ezért, ha nem szeretnénk, hogy elárassza a lakást, akkor néha vissza kell metszeni.

Ezeket olvastad már?

via House Beautiful

Címlapról ajánljuk

További cikkek