Így néz ki egy igazán minimalista konyha és étkező

Letisztult, egyedi és praktikus: talán ezek a minimalista stílus legjellemzőbb jegyei. De hogy miért szerethető? A következő konyhák és étkezők választ adnak a kérdésre.

A minimalizmus bár egyszerű és letisztult stílus, unalmasnak semmiképp sem nevezhető. Lehet, hogy a színek visszafogottak, és díszítésekkel sem gyakran találkozunk, ám a minimalista terek is feldobhatók egy meglepő tér- és fénykezeléssel, izgalmas formavilággal, textúrával, vagy pár egyedi kiegészítővel. Nincs ez máshogy a konyhák és az étkezők esetében sem.

Hogy néz ki egy igazán minimalista konyha vagy étkező? Hoztunk rá pár példát:

Ahogy a fotókon is jól kitűnik, a minimalista stílusra jellemző anyagok: az alumínium, az inox, simított beton, kő, átlátszó és színezett üvegek, fémek és kiváló minőségű műanyagok. A stílus színei a fehér, a fekete, a szürke és a halvány pasztell színek.

A minimalizmus egy nagyon térigényes stílus és megköveteli a bútorok szellős elhelyezését a konyhában és az étkezőben is. Valljuk be, az összkép telitalálat!

A stílus semmiben nem esik túlzásba: kevés, de kiváló minőségű bútort és kiegészítőt használnak. Ezeket viszont, szabályos rendben helyezik el a térben. A burkolatok, textilek anyaga és színe mindig egyszerű. Ahogy a konyha, úgy az étkező is igazodik ehhez a letisztultsághoz: rengeteg tároló található a főzőfelületnél, mégsem túlzsúfolt.

Ezeket olvastad már?

via ElleDecor

Hozzászólások

lewega

Nekem az els? tetszene nagyon, ha a 7. színével párosulna.

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek