Minden háziasszony álma: római tál

Pakold meg minden jóval, dugd be a sütőbe, és kész is a zöldségekkel kísért omlós hús. Nem csalás, nem ámítás, ez csak egy római tál. Neked van már?

Ha még nincs, épp itt az ideje beszerezni egyet, és megtudni róla mindent, akinek pedig már birtokában van egy ilyen kincset érő cserépedény, biztosan jól jönnek a finomabbnál finomabb, kipróbálásra váró, új receptek.

Miért jó?

  • Mert praktikus: csak belepakolunk mindent, és nincs több gond vele.
  • Mert egészséges: zsírszegény sütés, mivel pluszzsiradék nem szükséges hozzá, és a zöldségek is jóval több vitamint és ásványi anyagot őriznek meg a kíméletes sütésnek köszönhetően, mint tepsis vagy serpenyős elkészítési mód esetében.
  • Mert finom: ízletes a végeredmény, omlósak a húsok.

Mit készíthetünk benne?

Húsokat, zöldségeket, leveseket, ragukat, rakott ételeket, egytálételeket, halas és tésztás fogásokat, felfújtakat készíthetünk a római tálban, sőt még kenyeret is süthetünk benne.

Római tál receptek itt >>

Római tál kisokos

  • Használat előtt áztassuk be vízbe a római tálat (a mázasat nem kell, csak a natúrt!) minimum fél órára, de még jobb, ha egy órán át szívja magába a nedvességet.
  • A római tálat közvetlen hőhatásnak tilos kitenni, kizárólag a sütőben használjuk úgy, hogy hideg sütőbe téve kezdjük el az étel készítését, hogy fokozatosan melegedjen az edény. Ideális sütési hőfok: 200 °C.
  • Hozzáadott zsiradék általában nem szükséges a sütéshez, elegendő az edényből kipárolgó nedvesség, ha mégis szükséges volna egy kis folyadékpótlásra, az mindig langyos legyen.
  • Használat után várjuk meg, míg kihűl, csak utána tisztítsuk. Tisztításához mosószert ne használjunk, sóval dörzsöljük át, és öblítsük le vízzel. Makacsabb vagy erősebb szagú szennyeződések esetén ecetes vízzel töltsük meg a tálat, dugjuk 1 órára a sütőbe, majd sóval dörzsöljük át és öblítsük le alaposan.
  • Jól szárítsuk ki, mielőtt eltesszük a konyhaszekrénybe.

Még több római tál recept itt >>

Hozzászólások (1)

colos155

Nem csak a házi asszonyoké, vannak itt házi urak is!:D

NapsütötteVidékünkön

És m?vész urak is! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek