Minden háziasszony álma: római tál

Pakold meg minden jóval, dugd be a sütőbe, és kész is a zöldségekkel kísért omlós hús. Nem csalás, nem ámítás, ez csak egy római tál. Neked van már?

Ha még nincs, épp itt az ideje beszerezni egyet, és megtudni róla mindent, akinek pedig már birtokában van egy ilyen kincset érő cserépedény, biztosan jól jönnek a finomabbnál finomabb, kipróbálásra váró, új receptek.

Miért jó?

  • Mert praktikus: csak belepakolunk mindent, és nincs több gond vele.
  • Mert egészséges: zsírszegény sütés, mivel pluszzsiradék nem szükséges hozzá, és a zöldségek is jóval több vitamint és ásványi anyagot őriznek meg a kíméletes sütésnek köszönhetően, mint tepsis vagy serpenyős elkészítési mód esetében.
  • Mert finom: ízletes a végeredmény, omlósak a húsok.

Mit készíthetünk benne?

Húsokat, zöldségeket, leveseket, ragukat, rakott ételeket, egytálételeket, halas és tésztás fogásokat, felfújtakat készíthetünk a római tálban, sőt még kenyeret is süthetünk benne.

Római tál receptek itt >>

Római tál kisokos

  • Használat előtt áztassuk be vízbe a római tálat (a mázasat nem kell, csak a natúrt!) minimum fél órára, de még jobb, ha egy órán át szívja magába a nedvességet.
  • A római tálat közvetlen hőhatásnak tilos kitenni, kizárólag a sütőben használjuk úgy, hogy hideg sütőbe téve kezdjük el az étel készítését, hogy fokozatosan melegedjen az edény. Ideális sütési hőfok: 200 °C.
  • Hozzáadott zsiradék általában nem szükséges a sütéshez, elegendő az edényből kipárolgó nedvesség, ha mégis szükséges volna egy kis folyadékpótlásra, az mindig langyos legyen.
  • Használat után várjuk meg, míg kihűl, csak utána tisztítsuk. Tisztításához mosószert ne használjunk, sóval dörzsöljük át, és öblítsük le vízzel. Makacsabb vagy erősebb szagú szennyeződések esetén ecetes vízzel töltsük meg a tálat, dugjuk 1 órára a sütőbe, majd sóval dörzsöljük át és öblítsük le alaposan.
  • Jól szárítsuk ki, mielőtt eltesszük a konyhaszekrénybe.

Még több római tál recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek

11 omlós keksz az esti kuckózáshoz

A hideg idő beköszöntővel megszaporodhat az otthon töltött esték száma. Ilyenkor szívesen olvasunk vagy mozizunk, mely mellé tökéletes lesz egy finom keksz rágcsának.