Mehet a levesbe

Nem mondhatjuk, hogy banánérlelő meleggel indítjuk a nyarat. Habár már így is rengeteg zöldség van a pultokon, de valljuk be, még mindig jól esik egy forró leves.

Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából

Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány levesbetét-receptet, amelyekkel a legegyszerűbb levest is percek alatt izgalmassá tehetjük. De először nézzük, milyen fajták léteznek!

Kruton, levesgyöngy

A legegyszerűbb levesbetét, ami csak létezik. Vásárolhatunk készen is, de pillanatok alatt elkészíthető otthon. Mi az utóbbi változatra szavazunk, megkímélve magunkat pár felesleges adalékanyagtól. A hozzávalókat sem kell külön beszerezni, hiszen a krutonhoz nem kell más, mint szikkadt kenyér vagy zsömle, illetve a levesgyöngyhöz liszt, tojás és olaj.

Tészták

Szintén a gyors levesbetétekhez tartoznak. Főleg, ha készen vásároljuk a száraztésztát. Itthon főként az eperlevél, szarvacska, cérnametélt és a jó, öreg betűtészta a favorit. Ami biztos, hogy ezek közül mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Ezt talán felesleges is ragoznunk.

De mi van a házi tésztákkal? Legyen az csurgatott, csipetke vagy valamilyen töltött gombóc, csodákat művel a levessel. A házilag készült tészták nagy előnye, hogy rendkívül hamar megfőnek, így körülbelül időben ugyanott vagyunk egy saját készítésű tésztával, mintha megvárnánk, míg a bolti száraztészta megfő.

Azta-Pasta

Galuskák és gombócok

Kevesen szánják az időt egy gombóc elkészítésére, pedig a fáradozást nagyon is megéri. Emlékezzünk csak vissza nagymamáink leveseire. Amitől olyan ízletesek voltak, az a türelem és a szeretet, amivel készültek. Én személy szerint szívesen áldozok energiát ezekre a finomságokra. Legutóbb egy maceszgombóccal rukkoltam elő, és nem maradtak el az elégedett mosolyok. Így nekem duplán megérte a belefektetett energiát.

Hogyan lesz a pászkából macesz?

Ha semmiképpen sem áldoznánk túl sok időt a pepecselésre, egy egyszerű palacsintából is szuper levesbe valót rittyenthetünk. Csak fel kell csíkoznunk a már megsült tésztát, és kész is. Mehet a levesbe!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget...

Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről-évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a Szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak?

Nosalty