Meggy nélkül nincsenek nyári sütik

Végre a meggy szezonja is elérkezett! Itt az ideje a piték és piskóták sütésének, újra elővehetjük a nagymama receptjeit, hogy befőtt helyett friss gyümölcsből készítsük az édességeket és még sok minden mást!

A meggy – ez a savanykásan-édes fanyar gyümölcs – júniustól árasztja el a piacokat és a konyhákat. Mivel a termése nem édes, kiválóan párosítható más hozzávalókkal, savanykás ízvilága pedig a nyári hőségben szomjúságérzetünk ellen is nagyszerű megoldás. Sokan teszünk el belőle a téli hónapokra, hiszen nagyszerű vitaminforrás a fagyos januári napokon, arról nem beszélve, milyen jól tudni esni akkor egy nyáridéző meggyes süti.

Mit készítsünk belőle júliusban?

Elsősorban gyümölcslevest, mert ezt akár főzés nélkül, a növény teljes vitamintartalmát megőrizve is elkészíthetjük. Ha édesen szeretjük, akkor cukorral, ha a természetes ízeket tartanánk meg, akkor akár más gyümölcsökkel is kombinálhatjuk. Szószok, mártások hálás alapanyaga, remekül passzol főtt húsokhoz, legfőképpen marhához.

További meggyes receptek itt >>

A nagy meggyes befutók, a sütemények!

  • Hagyományosan piskótatésztába sütve, porcukorral finoman meghintve szokták kínálni. Szinte minden családnak van legalább egy tuti receptje meggyes pitére, leginkább a nagymama konyhájából megörökölve.
  • Tejföllel vagy éppen joghurttal is lazíthatjuk a készülő tésztánkat, ez utóbbi kímélőbb és akár a fogyókúrázók is fogyaszthatják.

További meggyes receptek itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek