Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos cseresznyés meggybefőtt

Rumos cseresznyés meggybefőtt
Rumos cseresznyés meggybefőtt
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon a kertben júniusban egyszerre érik a cseresznye és a meggy is. Gondoltam egyet, és ötvöztem őket a befőzőautomatámban, rummal megbolondítva befőttként. Bevált a recept, azóta is visszatérő vendég.

hozzávalók / 6 adag

18 db 720 ml-es üveghez

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ép, egészséges gyümölcsöket lecsumázzuk, majd folyóvíz alatt alaposan megmossuk.
  2. Vegyesen üvegekbe rakjuk.
  3. A tetejére (3+2) ek cukor és rum kerül kanalazva.
  4. Hidegvízzel feltöltjük az üvegeket, és csavaros kupakkal légmentesen lezárjuk.
  5. Majd a befőzőautomatába tesszük, és a program szerint 80 C-fokon 30 percig dunsztoljuk. Ahogy kész lett, más dolgunk nem maradt, mint a polcra tenni. (Tévedtem, a későbbiek folyamán kibontani, és jóízűen csemegézni a ropogós és ízletes szemeket.) Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 863
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, télire

egyéb elnevezések

rumos cseresznyés meggybefőtt befőzőautomatával, rumos-meggy télire, rumos meggyes-cseresznyebefőtt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hagrid1
hagrid1 Tue, 2013-07-02 16:28

SZIA! A SEGITSÉGEDET SZERETNÉM KÉRNI. RENGETEG TÖKÜNK LETT. SZERETNÉM ELTENNI ÜVEGEKBE AZ AUTOMATÁVAL. HOGY KEZDJEK NEKI? HOGY CSINÁLJAM?
KÖSZI: HAGRID

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 Thu, 2012-06-07 23:31

Kedves metimarti!

Ha azt szeretnéd, hogy ropogós maradjon a gyümölcs, tartósítószert ne kelljen használni és még tűzhelyen se kelljen dunsztolni, ráadásul száraz dunsztba se keljen rakni az üvegeket, akkor ez csak befőzőautomatával lehetséges. Az automata nagyon hasznos háztartási gép óriási segítség a befőzésben. Automatizálja a dunsztolást. Egyszerűen tudok vele gyümölcsöket, zöldségeket, savanyúságokat, lekvárokat dunsztolni tartósítószer nélkül. Nem romlik meg semmi, gyönyörű színe marad mindennek.
Ha érdekel nézd meg a www.befozoautomata.hu oldalon.
7 éve használom,szerintem soha nem késő megismerni.

Üdv. Csak Természetesen

metimarti
metimarti Wed, 2012-06-06 17:08

Akinek nincs befőzőautómatája az hogyan csinálja? (egyáltalán mi az? én nem is halottam még róla)

1427
meggy 3.6 kg
cseresznye 3.6 kg
rum 0.9 dl
cukor 1.2 kg