Az 5 legolcsóbb fogás az amúgy sem vészes csirkemájból

Lássunk túl a csirkemellfilén és a sertéstarján, vegyük elő az olcsóbb húsrészeket: kezdjük a kedvenc belsőségünkkel, a csirkemájjal!

Ha májra vágysz, mert kedveled ezt a vasban gazdag, jellegzetes ízű, és igen olcsónak számító belsőséget, akkor ajánljuk, hogy szerepeljen gyakrabban a heti menüdben, mert finom, tápanyagban gazdag, és valóban nem kell érte súlyos ezreseket fizetni. Hogy minek áll jó? Mutatjuk!

1.) Rakhatod levesbe - nem csak májgombócként

Ha ennél egy gazdag zöldséges levest vagy akár borsólevest, főzz bele némi májat, olcsón megúszod, és tartalmasabb, laktatóbb, de gyorsabb, mint egy órákig rotyogó húsleves. És akkor a májgombócot még nem is említettük!

2.) Rántsd ki!

Jó, tudjuk, hogy adja magát, és különben is manapság nem trendi bő olajban bundázott húsokat meg zöldségeket sütögetni, akkor is imádjuk, és így még talán a gyerekek is megeszik. Hagymás tört krumplival, ahogy kell, de a burgonyapüré sem áll rosszul neki.

Rántott máj hagymás tört burgonyával, recept a képre kattintva elérhető!

3.) Legyen belőle májkrém!

Hasonlóképpen a padlizsánhoz, a májnál is az a helyzet, hogy krémes formában még az is szereti, aki nem szereti. Fűszeres házi májkrém, amit napokig tudnánk falni reggelire!

4.) Rakd egytálételbe!

Válhat belőle laktató zöldséges serpenyős egytál, mehet egy olcsóbb rizottóba, de kipróbálhatod vele az úgynevezett piszkos rizst is, imádni való recept!

5.) Reszteld, mint a menzán!

Hagymán és zsiradékon pirítva a leggyorsabb, legklasszikusabb fogás készül vele, és ez nem más, mint a menzákon megutált, majd később átkonvertált érzelmeket keltő resztelt máj. Hozzá is a főtt krumpli meg a savanyúság a tökéletes kísérő!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgi receptet itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?