8 őszi zöldség és gyümölcs, amit eressz össze krémlevesekben

Nincs mese: ősszel krémlevesezni kell. Ha pedig ilyen intenzitással űzzük ezt az étkezési formát, bizony szükségünk lesz a klasszikusokon kívül újító és formabontogató receptekre is. Például gyümölcsös-zöldséges kombinációkra.

Ebben az időszakban meglehetősen sok időt fogunk elölteni a tűzhely mellett állva zöldségek puhára főzésével, simára turmixolásával, egyszóval krémlevesfőzéssel. Hol sütőtököt, batátát, hol zellert, majd körtét, almát fogunk a fazékba dobálni – de miért mindig külön-külön? Igazán egybeereszthetnénk néhány zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne mindig csak magukban alkossanak, hadd hassanak néha egymásra is a fazékban, hadd gyarapodjanak ízben, színben, izgalomban. Persze nem passzol minden mindenhez: vegyük sorra az ígéretes zöldség- és gyümölcspárokat, legyen tele az idei ősz igazán ütős krémlevesekkel!

Nézd meg galériánkban a krémlevesben keverhető zöldségeket, gyümölcsöket!

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Őszi konyhai ötleteink egy csokorban:

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek