Ezt a sütési alapszabályt mindenki megszegi, még te is

A sütés precizitást és technikai tudást igényel – ismerni kell az alapszabályokat, és be kell tartani azokat a tökéletes végeredmény érdekében. Azonban van egy, amit notóriusan mindannyian kihagyunk. Szerinted mi lehet az?

A sütisütés igazi tudomány, és ha egy lépést is megváltoztatsz benne, az kihatással lesz a végeredményre, ennek ellenére mégis sokan átugrunk egy lépést a receptekben, nevezetesen azt, hogy átszitáljuk a lisztet. Valld be, te is kihagyod ezt a munkafolyamatot sütés közben!

Ezt a sütési alapszabályt mindenki megszegi, még te is

Ne aggódj, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül, ahogy az egy Reddites kommentfolyamból is kiderült. Bár a hozzászólásokból úgy tűnik, eddig senkinél sem vezetett katasztrófához a liszt és az egyéb száraz hozzávalók átszitálásának elmulasztása, azért többen jelezték, hogy a süti textúrájában érzékeltek különbséget, amikor mégis betartották a recept előírásait. Valaki azt is kiemelte, hogy a macaronoknál és a hasonlóan érzékeny finomságoknál konkrétan elkerülhetetlen ez a lépés.

A beszélgetésben az eszköz kérdése is felmerült. Létezik ugyanis külön ehhez a folyamathoz kifejlesztett szita – nagy kerek, lapos aljjal -, azonban a legtöbben csak a mezei, aprószemű szitájukat vetik be erre a célra, ha mégis úgy alakul.

Nem vagyunk rá büszkék, hogy olykor győz a lustaság, és mi is elsunnyogjuk ezt a lépést, mivel a végeredményt nem rontja el, de hozzá kell tenni, hogy valóban egy könnyebb, levegősebb textúra lesz a végeredmény, ha nem maradt ki a szitálás. Egyszóval, ha legközelebb érzed a csábítást, hogy egy kis időt spórolj, ne tedd!

Semmi nehézség nincs a szitálásban, csak még jobb lesz tőle a süteményed!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek