7 haszontalan konyhai kütyü, ami csak a helyet foglalja a fiókban

A konyhai, háztartási eszközökkel sokszor túlzásba esünk, és sok felesleges kacatot halmozunk fel a fiókokban, szekrényekben. De melyek azok, amelyek tényleg csak a helyet foglalják, és kipróbálás után sosem hívjuk őket segítségül?

Szép a színe, aranyos a mintája, sokszor szembe jött a neten, egy food blogger esküszik rá… ugye vásároltunk már ezek alapján konyhai eszközt? Életútjuk rendszerint ugyanolyan ívet ír le: vásárlás után kipróbáljuk (vagy működik, vagy nem), egy hétig simogatjuk, örülünk neki, még a családnak is bemutatjuk, aztán a kezdeti lelkesedés után évekre elpakoljuk az egy hete még létfontosságúnak ítélt konyhai eszközt. Megmutatjuk a szerintünk leghaszontalanabb kütyüket, melyeket kerüljünk el messziről, hiszen csak pazarlás a beszerzésük.

Ezeket a konyhai kütyüket semmiképp se vedd meg!

Banántároló és banánszeletelő

Miért? Miért gondolja azt valaki, hogy csak egyféle fazonú banán létezik? Eleve humoros elképzelni, ahogy egy nagyobb banánt gyömöszölünk bele a műanyag hordozóba… az ötlet nem lenne rossz, mert a plasztikpáncélban az érettebb gyümölcsök sem nyomódnának meg, de mégis jobb a polcon hagyni ezt a vívmányt. Ahogy párját, a szeletelőt is. Egy kés is megteszi.

Salátacentrifuga

Holnaptól minden étkezéshez salátát fogok enni! Pár háztartásban elhangzott már ez az elhamarkodott kijelentés… pláne a karácsonyi időszakot követően. De a salátacentrifuga egy sok helyet foglaló és teljesen felesleges holmi. Rendszerint inkább szűrőedénynek és tálalónak használják.

Cukkinispirálozó

Az elv szuper, gluténmentesen, zöldségalapon étkezőknek pedig igazi mentsvár lehet a cukkinispagetti, hiszen a nyers tökféle semleges ízét bármilyen szósz feldobhatja. Igen ám, de a kézi, hegyezőnek tűnő szerklik közül még nem igazán próbáltunk hatékonyat. A netről rendelhető, kedvező árú spirálozók több bosszúságot okoznak, mint örömöt.

Elektromos-világítós só- és borsszóró

Manuálisan elég jól működik, ha gyorsan és hatékonyan szeretnénk sót és borsot őrölni. Gyönyörű és profi eszközökkel tehetjük meg mindezt, és akkor jönnek ugye az elektromos változatok. Valamiért ledfénnyel (sötétben főző barátaink előnyben!) és hangos fűszerezéssel. De mi a helyzet, ha kifogy az elem? Se fény, se só.

Epercsumázó

Háromféle régi és praktikus megoldásunk van az eper pucolására: mosás után/közben lecsippentjük a zöld szárat, vagy késsel metszük ki, esetleg önmagában fogyasztva a szárnál fogjuk meg, és magát az epret harapjuk le róla. Nem kell ehhez varázslat, pláne nem egy újabb, csak egy funkcióval bíró eszköz.

Nem biztos, hogy szükség lesz egy elektromos sószóróra

Óriáspalacsinta-készítő

Nagyon sok helyet foglal, és könnyen meg is feledkezhetünk róla. Igaz, ha a háztartásban többen rajonganak a palacsintáért, többször előkerülhet, de valójában egy serpenyővel is ugyanazt az eredményt érhetjük el, sőt, puhább palacsintáink lesznek, mint a giga sütőlappal, amit még takarítani is nehezebb.

A profik, palacsinta- és crépe-árusok ráadásul sokkal technikásabbak, mint mi otthon.

Rossz fogású, rövid konyhai csipesz

Való igaz, a témában (is) nehéz rátalálni az igazira, mert, ha egy sütéshez-főzéshez is hasznos csipesz túl rövid, és nem jó a fogása/nem nyílik jól, sőt, vékony és olvadékony műanyag az a része, ami a hővel találkozik, akkor megette a fene. A teljesen fém variáció is kényes, mivel teflonhoz nem ajánlott. Itt az ideje, hogy kidobjuk az összegyűjtött, de nem jól használható darabokat.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai eszközök és minden segítség, amire csak szükséged lehet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?