7 nyár ihlette, ragyogó konyhai trend, amiből inspirálódhatsz

A konyha és a társasági élet elég gyakran járnak kéz a kézben, úgyhogy összegyűjtöttünk néhány nyár által inspirált konyhatrendet, hogy biztosan mi adjuk a legemlékezetesebb vacsorapartikat.

A tökéletes nyári konyha könnyed, szellős légkörrel rendelkezik az otthonunkban, lehetőleg sok fényt enged be és nyitott a kialakítása. A melegebb hónapokban itt a legjobb főzni, és az ételek elkészítését akár közösségi programmá is avanzsálhatjuk. Nézzük, a legjobb nyári konyhák ismérveit!

Szellős és fényes

Ez a nyitott nyári konyha már csak ránézésre is arra inspirál, hogy koktélpartit rendezzünk a hétvégén, ahonnan együtt nézhetjük a naplementét barátainkkal.

A hófehér szín beengedi és egyben visszaveri a napfényt, igazán kozmopolita hangulatot kölcsönöz a helyiségnek és a kültéri kialakítással is harmonizál.

A természet lágy öle

Emberek vagyunk, így nem véletlen, hogy vonzódunk a természethez. Ez a nyitott konyha csodás rálátást nyit a kertre és a házat körülölelő mezőre. Még egy függőágy, tea és néhány jó könyv hiányzik, ahogy az árnyékban lazíthassunk, miközben a lágy szellő simogatja az arcunkat – ez tökéletes kikapcsolódás!

A természetben(t)

A természetes fény, a hatalmas, nyitott tér és a zöldellő elemek barátságos, pihentető helyet varázsolnak a konyhából a család és a barátok számára is. Ha az étkezőt és a társalgót a konyha közelében alakítjuk ki, akkor a főzés is az összejövetel egyik közös programja lehet.

Természetes fény és természetközeli színek

Jó kilátások

Egy nyitott főzőhelyiség esetében maradhatunk a legegyszerűbb megoldásoknál, és megpróbálhatjuk inkább a lehető legszebb kilátást varázsolni a konyhából, hiszen mi is gyógyíthatja jobban a lelket a szép tájnál? Inkább a kert művelésére fordítsuk az energiánkat!

A kerítés valamennyire elválasztja a teret, de mégsem vágja el teljesen az udvartól, így átmenetet teremt a ház és a szabad között.

Mindezt spékeljük meg mediterrán hangulatot idéző meleg színekkel!

Egyszerre kert, terasz és konyha

Sok jó ember kis helyen is elfér

A kisebb otthonok sem zárják ki a nyitott konyha kialakítását. Szűkös, mégis mesés ez a kis főzőhelyiség, amit egyetlen hatalmas üvegajtó választ el a külvilágtól. Ha kinyitjuk és a teraszra visszük az asztalt, illetve a székeket, akkor meghosszabbíthatjuk a konyhát. A fekete, a fehér és a fa tónusai kifinomult nyári teret hoznak létre, amit azzal lehetne még jobban fokozni, ha beton helyett fű kerítené körbe a házat.

Nem nagy, mégis barátságos és több ember is elfér benne

Patyolat

A fehér és a márvány kettőse letisztítja, a fás elemek pedig kiegészítik a konyha dizájnját és színpalettáját. A növények és a természetes anyagok üde megjelenést kölcsönöznek a térnek, az egyedi lámpa pedig belesimul a látványba. Az ablakok a kertbe invitálnak minket a szép nyári napokon, egy ilyen konyhában mégis jó lesz bent hűsölni.

A fehér és a márvány letisztulttá és elegánssá, a fa pedig barátságossá teszi ezt a remek konyhát

Minden egy helyen

A sárga és barna tónusok alapozzák meg ennek a nagy, nyitott konyhának a hangulatát. Az egybe nyitott tér miatt ez a főzőhelyiség tökéletes ahhoz, hogy a házigazda szemmel tarthassa a partit, miközben befejezi a vacsora utolsó simításait. Ráadásul minden nyári bulihoz tökéletes, legyen akár nappal, akár éjszaka!

Forrásunk volt.


Még több otthon itt:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty