8 dekorötlet az étkezőbe, hogy a vendégeid ne akarjanak hazamenni

Ha szeretünk enni, a barátainkkal és családunkkal tölteni az időt, akkor feltehetőleg fontos pont az életünkben az étkező. Annak érdekében, hogy a vacsorapartikhoz és a mindennapi használathoz is kiváló formában legyen, összeszedtük néhányat a legsikkesebb étkeződekorációk közül, különféle stílusokban.

Akár át szeretnénk alakítani, akár csak egy kis inspirációra van szükségünk, néhány ötletünket otthon, akár saját kezűleg is megvalósíthatjuk. Nyűgözzük le a vacsoravendégeinket csodaszép étkezőnkkel!

Napos oldal

A sárga falak összekötik a (majdnem teljesen) nyitott konyhát az étkezővel. Mintha csak a nap sütne ránk, a sárga szín optimizmusra sarkall, inspirál, és felébreszti az alkotásvágyat, ezáltal pedig mindenkit ellazít és felszabadít a társaságban.

8 dekorötlet az étkezőbe, hogy a vendégeid ne akarjanak hazamenni

Gondoljuk át a lehetőségeinket

Bár praktikus, nem muszáj mindenáron a konyha közelében kialakítani az étkezőt – kereshetünk neki egy alternatív üres helyiséget is.

A kör alakú asztal betölti a teret, mégsem zsúfolja össze, és tesz róla, hogy tényleg egymásra figyeljünk.

Belevisz egy kis extrát a térbe, és könnyen el is férünk mellette, ráadásul a geometrikus formák még tompa színek mellett is jól mutatnak.

Családiasan meleg

Bankettet is rendezhetünk

A hosszú asztal nem fér el mindenhol, de ha van elég hely az otthonunkban, akkor miért választanánk kisebbet, főleg, ha szeretünk vacsorapartikat adni?! Ebben az asztalban a méretén kívül semmi különös nincsen, ahogy a székekben sem. A fa színe azonban szépen idomul a fényűző csillárokhoz és az egyszerű falakhoz.

Rusztikus hangulatban

Mint egy könyves kávézóban

Használjuk ki a falakat, és alakítsunk ki egy egyedi érkezőt egy könyvespolc segítségével. Ez nemcsak az étkezés közbeni csevegések témáját alapozza meg, hanem azt is megmutatja, hogy nem kell drága festményekbe és díszítőelemek befektetni a pénzünket, mert a könyvek is rengeteg színt és stílust adnak hozzá egy szoba összképéhez.

Vidéki romantika

Vintage székek kényelmesen

Fűszerezzük meg az egyszerű falakat néhány érdekes, patinás kiegészítővel.

A vintage bútorokat különleges atmoszféra járja körül, ezért érdemes ilyet választanunk, ha a saját személyiségünket is bele akarjuk csempészni a dekorációba.

Tegyük otthonossá és kényelmessé őket egy felköthető párnával.

Természetközeli

Reflektorfényben a kandalló

Ez az étkező a meleg és hideg tónusok kellemes keveréke. A kékeszöld és a rózsaszín energizál, miközben a műalkotások, a virágok és a puha székek gondoskodnak a melegségről, ahogy a kandalló is, ami tényleg megalapozza az étkező hangulatát.

Vidéki romantika

Egy kis kontraszt

Ebben a szobában a különleges képek szinte észrevétlenül illeszkednek a környezethez, mégis megadják az atmoszféra alaphangulatát. A klasszikus fehér és bézs árnyalat felfrissíti a kissé nehéz, de különleges, vintage hatású lámpákat és nehéz bútorokat.

Kontrasztos

Tegyünk ki magunkért

Ha büszkék vagyunk az otthonunkra, akkor egy vacsoraparti a legjobb alkalom ahhoz, hogy másoknak is büszkélkedhessünk vele, hiszen az étkező tökéletes hely a kedvenc műalkotásaink bemutatásához.

Mutassuk meg vendégeinknek, hogy milyen jó ízlésünk van: válasszunk egy olyan festményt, ami az egész étkező színvilágát meghatározza.

Merész

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.