6 olcsó hangulatfrissítő lakbertipp, ha unod a lakásod

Ha nincs túl sok pénzed most, megértjük, de ha régóta tervben van, hogy felfrissítsd a lakást egy-két színnel, bútorral, valami vadiúj hangulattal és/vagy kiegészítővel, akkor segítünk!

Annak, aki rendszeresen jár lakberendező- és bútorboltokba, nyilvánvalóan nem új információ, hogy mennyire fel tudja rázni otthonunkat mindössze pár változtatás: egy harsány díszpárna, egy lecserélt lámpabura vagy akár pár új pohár. Lássunk pár olcsó hangulatfrissítő lakberendezési tippet!

1.) Fessss

Szinte magától értetődő olcsó lakbertipp, és nagyon is fel tudja dobni a lakást, ha akár csak egy kis falrészt lefestesz benne! Ha pedig nem opció a festegetés, vagy nincs kedved a vele járó rumlihoz, válassz valamilyen (lehetőleg környezetarát) tapétát vagy matricát, nincs vele annyi macera!

Egy szekrényke tengerkékre festve feldobja az egész konyhai összhatást

2.) Új fogantyúk

Gombhoz a kabátot, fogantyút pedig a már meglévő öreg (konyha)bútorhoz. Ne gondolkodj teljes bútorcserében, mert sok százezres-milliós tétel lesz, állapodj meg egy-egy cuki új fogantyúban, elég sok helyen kapni! Lehet színes, modern, szecessziós, virágos, fekete-fehér, arany, ezüst, amit csak szeretnél!

Nem drágák, és egész sok helyen beszerezhetők a színes bútorfogantyúk

3.) Függönyözz

Egy függöny sokkal intenzívebb benyomást tud nyújtani, mint elsőre gondolnánk, szóval a lecserélésével is hatalmasat újíthatunk a lakás karakterén. Csavarjunk egyet a hangulaton egy friss színnel, mintákkal, lehetünk vadak vagy visszafogottak is, és még a retró gyöngyfüggyönyöket is bevethetjük, sőt, a zuhanyfüggönyt se hagyjuk ki!

Régi-új megoldás a konyhába (is)

4.) Égősorokat mindenhova

Tudjuk, hogy ezt több cikkben is említettük már, de nem lehet elégszer: egy-egy füzér annyira kedves, meleg, intim hangulatot tud hozni, és csak pár ezer forint!

Tekercseld a könyvespolcra, a lámpára, az ágytámlára, vagy függeszd ki az erkélyre!

Kedvencünk az égősor, nem csak télen!

5.) Szőnyegcsere

Az előző tippek ből kitalálható, hogy egy szőnyeg is hasonló hatást tud elérni: csavard fel a régit, és ne teríts le semmit, a parketta/kő/hajópadló is tud szép lenni, ha viszont szőnyeges vagy, vegyél egy újat (a rongyszőnyegek egészen olcsók), vagy a meglévőre dobj keresztbe-kasul egy-két kisebb, más színű és mintájú darabot, teljesen egyedi lesz!

Játssz a szőnyegekkel!

6.) Dobálj mindenhova színes párnákat!

Pár új díszpárna beszerzése nem a világ vége, főleg, ha te magad varrsz új huzatokat kiszuperált anyagokból. Lehetnek egymáshoz passzoló színűek, vagy pont eltérőek, ha ízléssel csináljuk, baj nem lehet!

Jöhetnek a párnák

Még több otthon itt:

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek