8 növény, ami a legjobb választás az igazán trópusi hangulathoz

Biztosan sokan vagyunk úgy, hogy szívesen élnénk az óceán mellett valahol, ahol állandóan meleg van. Ez itthonról csak nyaralással vagy költözéssel kivitelezhető, úgyhogy gazdálkodjunk abból, amink van: varázsoljunk trópusi hangulatot otthonunkba néhány jól kiválasztott szobanövénnyel.

Hozzuk létre a saját városi dzsungelünket, ahová bármikor elmenekülhetünk a világ elől.

8 növény, ami a legjobb választás az igazán trópusi hangulathoz

Hegycsúcsú futóka

Mindenki kedvenc, kevés karbantartást és fényt igénylő szobanövénye, a hegycsúcsú futóka a legideálisabb otthoni növények között van. Gyorsan nő, és nem válogatós a körülményeket tekintve. Vágjuk formára, és szükség szerint rendszeresen szabályozzuk, hogy ne nőjön túl. A gyenge vagy erős közvetett fényt és a nedves talajt szereti, de a háziállatainkat nem.

Hegycsúcsú futóka

Szívlevelű filodendron

A szívlevelű filodendron az egyik legelterjedtebb szobanövény, ugyanis kevés karbantartást igényel, gyorsan növekszik, és szinte minden helyen jól mutat.

Tökéletes dísze lesz a felakasztható kosaraknak vagy polcoknak, ahonnan leeresztheti hosszú tőkéit.

A gyenge vagy erős közvetett fényt szereti, de a kisállataink számára mérgező.

Szívlevelű filodendron

Monstera minima

Bár ez a lenyűgöző kis növény hasonlít a Monstera különféle fajtáira (innen ered a neve is), valójában nem tartozik ebbe a nemzetségbe. A Monstera minima idővel felfelé nő, és általában karót vagy rácsot igényel, hogy minél magasabbra tudjon kapaszkodni. Rendszeresen öntözzük, és erős közvetett fényben tartsuk, a háziállatainktól távol.

Monstera minima

Scindapsus pictus Exotica

Nagy, vastag, bársonyos levek és ezüstszínben irizáló foltok jellemzik ezt a kis csodát. Bár kissé lassabban növekszik, mint a többi növény, nem igényel sok gondozást, és szinte bárhol jól tudja érezni magát.

Szeret napon lenni közepes és erős fényben is, a háziállatokat azonban nem igazán szívleli.

Scindapsus pictus Exotica

Ezüstös szobafutóka

Jellemzői a bársonyos zöld levelek és az azokat díszítő irizáló ezüstfoltok. Erős és közepes, de közvetett fényben tud a legjobban nőni, és nem igényel folyamatos metszést, illetve karbantartást. Háziállatokra sajnos mérgező.

Ezüstös szobafutóka

Könnyezőpálma

A könnyezőpálma egy fantasztikus, alacsony karbantartást igénylő növény, ami bármelyik otthonban jól tudja magát érezni. Felfelé szokott nőni, amiben leginkább rudakkal vagy rácsokkal támogathatjuk őt. Meglehetősen szívós növény, így kezdőknek is kiváló, ráadásul gyenge és erős fényviszonyok között is képes túlélni. Háziállatokra és emberekre is mérgező.

Könnyezőpálma

Majomlevél

Ezeket a trópusi növényeket élénkzöld levelek jellemzik, és az, hogy szeret felfelé mászni. Nem igényelnek rendszeres metszést, de időnkénti azért szükség lehet rá, hogy méretük kezelhető maradjon. Közepes vagy erős fényben szeret időzni, de a kedvenceinkre sajnos nincs jó hatással.

Majomlevél

Gyöngyfüzér vagy borsóka

Ez a növény hírhedt arról, hogy nehezen boldogul beltéren, de azért tartsuk észben, hogy lehetetlen nem létezik.

Sok erős, közvetlen napfényt igényel naponta több órán keresztül, és csak néhány hetente szabad öntözni. A gyöngyfüzér számára a túlöntözés a leggyakoribb halálok – a háziállatok számára viszont pont a borsóka okoz kellemetlenséget.

Gyöngyfüzér vagy borsóka

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.