Ki mondta, hogy a fasírtba kell a hús?

Jön a tavasz, ideje visszafogni a húsevést. Egyik legjobb megoldás a zöldségfasírt - húsmentes, gyors, és nagyon finom!

Sokan azzal az indokkal veszik vissza a zöldségevést télen, hogy nincsenek szezonális termékek. Ez egyáltalán nem igaz! Ráadásul ezek a zöldségek mind alkalmasak fasírtnak, úgyhogy bátran álljunk neki vega fasírtot gyártani. Főzelékhez, saláta mellé, de egy szendvicsben is jó szolgálatot tesznek.

  1. 1.

    Sajttal töltött kölesropogós

  2. 2.

    Zöldséges bhajiya

  3. 3.

    Brokkolifasírt pirított magvakkal

  4. 4.

    Céklafasírt

  5. 5.

    Csicseriborsó gombóc

  6. 6.

    Fehérbabos zöldségfasírt

  7. 7.

    Karfiolkrokett majonézes kukoricával

  8. 8.

    Kuszkuszos sütőtökfasírt

  9. 9.

    Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

  10. 10.

    Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve

  11. 11.

    Gombás burgonyakrokett sajtmártással

  12. 12.

    Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

  13. 13.

    Kelkáposzta fasírt

  14. 14.

    Petrezselymes tojásfasírt

Hozzászólások (1)

Bezenyei Vitéz

Legel?ször a lányomnál ettem tökfasírtot. Pusztán tiszteletb?l fogadtam el t?le, de amikor megkóstoltam, tudtam, hogy a kedvenceim közé fog tartozni. Azóta többféle variációban készítette el a nejem, mert ? a specialista, s mondhatom feltétnek, köretnek, önálló ételnek egyaránt kiváló, és olcsó.

Címlapról ajánljuk

A friss zöldfűszerekkel való főzés 4 szabálya

Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.

Lakos Benedek

További cikkek