Ki mondta, hogy a fasírtba kell a hús?

Jön a tavasz, ideje visszafogni a húsevést. Egyik legjobb megoldás a zöldségfasírt - húsmentes, gyors, és nagyon finom!

Sokan azzal az indokkal veszik vissza a zöldségevést télen, hogy nincsenek szezonális termékek. Ez egyáltalán nem igaz! Ráadásul ezek a zöldségek mind alkalmasak fasírtnak, úgyhogy bátran álljunk neki vega fasírtot gyártani. Főzelékhez, saláta mellé, de egy szendvicsben is jó szolgálatot tesznek.

  1. 1.

    Sajttal töltött kölesropogós

  2. 2.

    Zöldséges bhajiya

  3. 3.

    Brokkolifasírt pirított magvakkal

  4. 4.

    Céklafasírt

  5. 5.

    Csicseriborsó gombóc

  6. 6.

    Fehérbabos zöldségfasírt

  7. 7.

    Karfiolkrokett majonézes kukoricával

  8. 8.

    Kuszkuszos sütőtökfasírt

  9. 9.

    Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

  10. 10.

    Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve

  11. 11.

    Gombás burgonyakrokett sajtmártással

  12. 12.

    Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

  13. 13.

    Kelkáposzta fasírt

  14. 14.

    Petrezselymes tojásfasírt

Hozzászólások

Bezenyei Vitéz

Legel?ször a lányomnál ettem tökfasírtot. Pusztán tiszteletb?l fogadtam el t?le, de amikor megkóstoltam, tudtam, hogy a kedvenceim közé fog tartozni. Azóta többféle variációban készítette el a nejem, mert ? a specialista, s mondhatom feltétnek, köretnek, önálló ételnek egyaránt kiváló, és olcsó.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!