Kezdődjön a kínai holdújév!

A kínai holdújév szerint, 2013 második hónapjában az önismeret és a magabiztosság költözik otthonunkba. Ünnepeljük meg a Víz Kígyó évét egy elmaradhatatlan finomsággal!

2012 a Víz Sárkány éve volt, és most 2013. február 10-től egy teljesen új életfilozófiával gazdagodhatunk. A Víz Kígyó éve, amely február 10-én veszi kezdetét, és egészen 2014. január 31-ig tart, a kínai csillagjóslás szerint elhozza számunkra a tisztánlátás képességét, a bölcsességet, az ember és a természet között oly régóta kihunyni látszó harmóniát.

Boldogságot a családba

Ahogyan hazánkban lázasan készülődünk a karácsonyi ünnepekre, úgy több millió ember várja Kelet-Ázsiában és a világ minden pontján a holdújévet, vagyis kínaiul a Chunjie-t, ami annyit tesz: tavaszünnep. A kínaiak körében minden évben január 21. és február 21 közé esik ez a díszes, csodálatos programokkal tarkított ünnep, amely amint beköszönt, több napra megáll az élet, és mindenki csak az Újévi mulatságnak szenteli az idejét.

A tavaszünnep újra összehozza a rég nem látott családtagokat, remek alkalom arra, hogy egymás iránti szeretetüket még jobban kifejezzék, és apró ajándékokkal kedveskedjenek családtagjaiknak, barátaiknak. A kínai holdújév előestéjén vidám játékokat játszanak és beszélgetnek egymással.

Tudtad-e, hogy... Sokan úgy tartják, ha a Tavaszünnep kezdete előtt nem hajtják be egymástól a tartozásokat, akkor az egész újévben adósuk nem rendezi feléjük tartozását.

Minden jóra fordul

Egymásnak címzett jókívánságaik, az előző év negatívumainak és ártó szellemeinek petárdazajjal történő elűzése, a szerencsés újév biztosítása. A pozitív életszemlélet ebben az időszakban még a nagyon súlyos beteg embereken is azonnal megmutatkozik. Minden beteg kikel az ágyából annak reményében, hogy az újévben már gyógyult állapotban, boldogan élhet. Az emberek igyekeznek vadonatúj ruhákban járni, és a régi, rongyosabb daraboktól gyorsan megszabadulni.

Lakomára készülve

Az ünnepre való készülődés csakúgy, mint nálunk, már hetekkel a nagy esemény előtt kezdetét veszi. A klasszikus ajándék beszerzési körút, és a különleges, szerencsét hozó ételekhez szükséges alapanyagok mellett otthonukat, piros díszekkel dekorálják, majd alaposan kitakarítják, vagyis az ártó szellemek elűzésére is nagy hangsúlyt fektetnek, természetesen vigyázva arra, hogy a szerencse a házban maradjon.

Együtt az asztalnál

Az újévi asztalról, az újévre szintén kedvező hatással bíró, és egyben értékes ajándéknak számító narancs, illetve mandarin sem hiányozhat. A földimogyoró fogyasztása, és csupán annak látványa a Tavaszünnep alatt a hosszú-boldog és egészséges élet szimbólumaként szolgál. A meghitt családi asztal legfontosabb vendégváró kelléke a nyolcszögletű kínáló tálca, amely nyolcféle szerencsehozó party snackkel csábítja az éhes gyomrot. A sikeres holdújév köszöntésének elmaradhatatlan ínyencsége az úgynevezett Jiaozi, amely egy pikáns húsos-zöldséges masszával töltött táska vagy derelye.

Ami tilos! Újévkor a közkedvelt tofu fehér színe miatt a gyászt, az elmúlást jelképezi, ezért nem kerülhet a családi asztalra.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek