Pénztárcabarát kerti parti: 4 tanács, amivel megúszhatod a költekezést

Egy kerti sütögetés drága mulatságnak tűnhet, de csak akkor, ha nem okosan csinálod – az alábbi tippekkel biztosan mindenki jól érzi majd magát, és még bankot sem kell rabolnod, hogy fedezni tudd a költségeket.

Bár valószínűleg soha nem fogunk Martha Stewart-féle magasságokig jutni a kerti partik szervezésében (végül is nem vagyunk mind milliomosok mesekönyvbe illő hátsó kerttel), az azért nem elérhetetlen álom, hogy összehozzunk egy hangulatos, minőségi bulit, amit aztán hónapokig emlegetnek a barátok. Az alábbi trükkök segítenek viszonylag értelmes áron megúszni a kerti partit úgy, hogy mindenki maradéktalanul jól szórakozzon.

Így szervezz kertipartit pénztárcabarát módon

Ne csinálj túl sok kaját!

Az ételekben nagyon el lehet csúszni, az eredmény pedig jellemzően az, hogy hetekig a maradékot kell enni, vagy elosztogatni a nyakadon maradt fogásokat mindenkinek. Próbáld meg belőni, pontosan mennyi ételre lesz szükséged, és csak minimálisan menj fölé, így biztos, hogy nem is költesz feleslegesen, és még a maradék sem lesz gigászi mennyiségű.

Ne csak a húsra koncentrálj!

Egyre inkább az a trend, hogy a világ legjobb éttermei átállnak a növényalapú menükre, és ritkábban árulnak húst – tedd te is ezt, és még a pénztárcád is megköszöni!

Persze a magyarok általában nagyon húsközpontúak, de az a mennyiség, amit egy kertiparti alkalmával elkészítünk, szürreálisan sok. Inkább ajánlj fel több növényalapú fogást, és szorítsd háttérbe a húsokat!

Óvatosan a dekorral!

Minél minimálisabb a dekoráció, annál jobban fog mutatni a terítés – sőt, bőven elég, ha egy koraesti összejövetelhez csak fényekkel díszítesz. Ha témát választasz a kertipartinak, garantált, hogy át fogsz esni a ló túloldalára, és rengeteget költesz majd a dekorra, mikor valójában senki nem arra, hanem az ételekre fog emlékezni.

Használd ki, amit a vendégek hoznak!

Egy kertipartiba nem illik üres kézzel érkezni, ezt valószínűleg a vendégeid is tudják. Nem kell azonban rögtön elrakni a szekrénybe azokat az italokat és édességeket, amelyeket hoznak – helyette inkább használd fel azonnal (vagy egy kis hűtés után) a bulin! Így az alkoholmennyiség egy részét biztosan megúszod, ez pedig az egyik legdrágább része a kertipartiknak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több tanács a nyári grillezésekhez:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek