Ennyi ideig áztasd a fanyársat, mielőtt grillre tennéd
A grillezés elengedhetetlen kiegészítője a nyárs, Napi Tippünkből pedig most megtudhatod, miért és mennyi időre érdemes beáztatnod a bambuszból készült nyársakat használat előtt!
Szász NóriA grillezés elengedhetetlen kiegészítője a nyárs, Napi Tippünkből pedig most megtudhatod, miért és mennyi időre érdemes beáztatnod a bambuszból készült nyársakat használat előtt!
Szász NóriMost eláruljuk, miként készülhetsz fel arra az esetre, ha a nyári grillparti napján épp esőre lehet számítani.
Szász NóriA nyáresti hétvégék elmaradhatatlan kelléke a grill, amelyen finomabbnál finomabb ételeket sütögethetünk. Nem mindegy azonban, hogy milyen állapotban van az eszköz, amit használunk.
Szabó AnnaNyár, hétvége, napsütés, mi más kéne még e mellé a trió mellé? Hát csodás, füstös, ízes grillételek! Mindegy, hogy eszünk húst, vagy csak zöldségeket/sajtokat, biztosan találunk majd valami nekünk valót!
NosaltyLassan itt a nyári meleg, és előkerülnek a kerti bútorok, velük együtt pedig a bográcsozás és grillezés tartozékai is. Van egy dolog, amire sokan nehezen szánják rá magukat, ez pedig a grillsütő tisztítása... Ha te sem a fanatikus grillsütő-takarítók közé tartozol, akkor most megosztjuk veled, miért lenne fontos a használat utáni azonnali tisztítása.
Balogh LillaA csöves kukoricát legtöbbször főve esszük, pedig grillrácsra dobva is szuper! Mutatjuk a perzsa verziót!
NosaltyA grillszezonban – különösen egy hőségriadó idején – még húsevőként is érdemes kipróbálni, hogy teljesen növényi alapú grillpartit rendezzünk! A most mutatott trükkökkel és fogásokkal olyan finom falatokat készíthetünk, amik mellé tényleg nem hiányzik sem a hús, sem a sajt.
Szekeres DóraA grillszezonban nemcsak a húsokat és zöldségeket, hanem sajtot is remekül lehet a rácsra dobni, viszont nem mindegy, hogy milyen típusú sajtot szeretnénk grillezni. Vannak erre tökéletesen alkalmas és alkalmatlan fajták – mutatjuk őket.
Szekeres DóraKönnyed ételeket ajánlunk a nagy melegre, persze a mai menüt nem lehet főzés nélkül megúszni, de igyekszünk olyan recepteket ajánlani, amelyekkel nem kell sokat állni a tűzhely felett.
NosaltyA sárgadinnye szezonja éppen most indul be rendesen, ezért érdemes begyűjteni pár izgalmas receptet, amiben felhasználhatjuk a gyümölcsöt. Mert nem csak magában finom!
Lakos BenedekA kerti parti és a nyár elmaradhatatlan fogása a (grillezett) kukorica. Na de hogy lehet úgy megenni, hogy közben nem lesz mindened maszatos? Ezzel a módszerrel könnyen és nagyobb rumli nélkül boldogulsz!
Szász NóriItt a szezon, grillen, sütőben, krémben, mindenhogyan imádjuk a padlizsánt, amelyet csak akkor ronthatunk el, ha nem figyelünk néhány hibalehetőségre. Mutatjuk, mik azok a sarkalatos pontok, amikre érdemes figyelni a tökéletes végeredmény érdekében.
Masszi- Rigó CsillaAz amerikai káposztasaláta kétség kívül remekül illik a grillen készített fogások mellé, teljesen mindegy, hogy hús, tofu vagy zöldségek sülnek a tűzön, biztosan illik hozzá egy kiadós adag coleslaw.
NosaltyA kerti parti után csak egy hagymára lesz szükséged a grillsütőd megtisztításához!
Szász NóriBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Hetek óta tervezem, hogy feltöltöm ide anyukám "messze földön híres" rakott tésztáját, ami voltaképpen semmi extra, viszont elképesztően finom. Legalábbis a mi családunkban dobogós ...