3 trükk, hogy a megszáradt kenyér újra friss legyen

Kenyérfrissentartó trükköket hoztunk, melyek közül az egyik során a csap alá kell tartanunk kedvenc pékárunkat, most figyelj!

Rengeteg praktika van arra vonatkozóan, hogyan frissítsük fel a megszáradt kenyerünket, illetve hogy hogyan érhetjük el, hogy ne szikkadjon meg egy nap után. Hoztunk is pár tuti tanácsot:

1.) A kenyér új élete

Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem sok mindenre van szükségünk csak egy kis vízre és sütőre! Melegítsünk elő a sütőt 150 °C-ra, a kenyeret tegyük egy pillanatra a csap alá, majd rakjuk sütőbe, és hagyjuk sülni-melegedni 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét.

Tudtad?

A kenyér kiszáradását a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így, ha egy mód van rá, ne tároljuk hűtőben a kenyeret.

2.) Fóliába tekerve

A fóliás megoldás jónak tűnik, de kombinálni kell egy vászonszatyorral: tekerjük be folpackba a kenyeret, majd tegyük be a kenyértartó zsákba, így tényleg friss marad pár napig.

3.) Fagyasztás

Kicsit vitatott ez a módszer, van, akinek nagyon bevált, és van, akinek egyáltalán nem. Talán az arany középút ebben az esetben, ha szeletelve, bezacskózva tesszük el a mélyhűtőbe a kenyeret, és mindig pont annyi szeletet engedünk fel belőle, amennyire szükségünk van. Így akár 1 hónapig is eltartható a kenyér penészmentesen. Kiolvasztás után pedig kicsit rakjuk a sütőbe, így még finomabbá válik!

Szerző: Németh Orsi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több trükk itt:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...