3 trükk, hogy a megszáradt kenyér újra friss legyen

Kenyérfrissentartó trükköket hoztunk, melyek közül az egyik során a csap alá kell tartanunk kedvenc pékárunkat, most figyelj!

Rengeteg praktika van arra vonatkozóan, hogyan frissítsük fel a megszáradt kenyerünket, illetve hogy hogyan érhetjük el, hogy ne szikkadjon meg egy nap után. Hoztunk is pár tuti tanácsot:

1.) A kenyér új élete

Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem sok mindenre van szükségünk csak egy kis vízre és sütőre! Melegítsünk elő a sütőt 150 °C-ra, a kenyeret tegyük egy pillanatra a csap alá, majd rakjuk sütőbe, és hagyjuk sülni-melegedni 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét.

Tudtad?

A kenyér kiszáradását a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így, ha egy mód van rá, ne tároljuk hűtőben a kenyeret.

2.) Fóliába tekerve

A fóliás megoldás jónak tűnik, de kombinálni kell egy vászonszatyorral: tekerjük be folpackba a kenyeret, majd tegyük be a kenyértartó zsákba, így tényleg friss marad pár napig.

3.) Fagyasztás

Kicsit vitatott ez a módszer, van, akinek nagyon bevált, és van, akinek egyáltalán nem. Talán az arany középút ebben az esetben, ha szeletelve, bezacskózva tesszük el a mélyhűtőbe a kenyeret, és mindig pont annyi szeletet engedünk fel belőle, amennyire szükségünk van. Így akár 1 hónapig is eltartható a kenyér penészmentesen. Kiolvasztás után pedig kicsit rakjuk a sütőbe, így még finomabbá válik!

Szerző: Németh Orsi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több trükk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek