3 trükk, hogy a megszáradt kenyér újra friss legyen

Kenyérfrissentartó trükköket hoztunk, melyek közül az egyik során a csap alá kell tartanunk kedvenc pékárunkat, most figyelj!

Rengeteg praktika van arra vonatkozóan, hogyan frissítsük fel a megszáradt kenyerünket, illetve hogy hogyan érhetjük el, hogy ne szikkadjon meg egy nap után. Hoztunk is pár tuti tanácsot:

1.) A kenyér új élete

Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem sok mindenre van szükségünk csak egy kis vízre és sütőre! Melegítsünk elő a sütőt 150 °C-ra, a kenyeret tegyük egy pillanatra a csap alá, majd rakjuk sütőbe, és hagyjuk sülni-melegedni 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét.

Tudtad?

A kenyér kiszáradását a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így, ha egy mód van rá, ne tároljuk hűtőben a kenyeret.

2.) Fóliába tekerve

A fóliás megoldás jónak tűnik, de kombinálni kell egy vászonszatyorral: tekerjük be folpackba a kenyeret, majd tegyük be a kenyértartó zsákba, így tényleg friss marad pár napig.

3.) Fagyasztás

Kicsit vitatott ez a módszer, van, akinek nagyon bevált, és van, akinek egyáltalán nem. Talán az arany középút ebben az esetben, ha szeletelve, bezacskózva tesszük el a mélyhűtőbe a kenyeret, és mindig pont annyi szeletet engedünk fel belőle, amennyire szükségünk van. Így akár 1 hónapig is eltartható a kenyér penészmentesen. Kiolvasztás után pedig kicsit rakjuk a sütőbe, így még finomabbá válik!

Szerző: Németh Orsi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több trükk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...