Íme egy francia trükk, ami segít frissen tartani a gyümölcseidet

Ki gondolná, hogy egy üveg bor lehet leginkább a segítségünkre, ha a gyümölcsök frissen tartásáról van szó? Mutatjuk a világ egyik legegyszerűbb módszerét, amivel távol tarthatod a gyümölcslegyeket a mennyei mannától.

Reméljük, szereted a jó borokat, ugyanis ha van otthon néhány félretett, eredeti parafadugód, most végre hasznukat veheted a konyhában! A Thekitchn újságírója egy francia nagymamától leste el a trükköt, amivel nemcsak frissen tarthatjuk a gyümölcsöket, de azt is elkerülhetjük, hogy megjelenjenek otthonunkban a pimasz kis gyümölcslegyek!

Nincs más dolgod, mint félbevágni egy rendes (nem műanyag) parafadugót, azt pedig beledugni a konyhapulton/asztalon álló gyümölcsöstálba. A természetes parafa magába szívja a nedvességet a körülötte lévő levegőből. A levegő alacsonyabb páratartalma miatt a gyümölcsök lassabban érnek meg, és hosszabb ideig maradnak frissek.

Bár ez a trükk alapjaiban véve nyáron a leghasznosabb, néhány gyümölcsöt és zöldséget (úgy, mint a paradicsomot, a banánt vagy a narancsokat) nem szeretünk a hűtőben tárolni, ez az egyszerű megoldás pedig szobahőmérsékleten is segít.

Fotó: Sarah Crowley/Thekitchn.com

Figyelj rá, hogy a használt parafadugó már ne legyen bortól nedves (szárítsd ki a levegőn), illetve nézd meg jól, nem műanyagdugót készülsz-e félbevágni. A két dugó közötti különbség a legtöbb esetben szabad szemmel is jól látható, alapvetően a korosabb, régebbi borok dugói mindig parafából készülnek, míg az olcsóbb, fiatalabb borokat általában műanyag dugóval vagy egyszerű fémkupakkal zárják le.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek