Itt a válasz, miért kell fóliába csomagolni minden kígyóuborkát

Vajon miért van zsugorfóliába csomagolva a legtöbb bolti kígyóuborka? A jogos és sokakat érdeklődéssel eltöltő kérdésre a Nébih adott választ. 

Bár a folpackhasználata a mai napig közkedvelt használati eszköz a legtöbb háztartásban, sokan mondhatják joggal, hogy ez az egyik legkörnyezetszennyezőbb, tényleg csak egyszeri alkalommal használható műanyag, ami egy otthonban fellelhető.

A szupermarketekben kapható kígyóuborkák a legtöbb esetben szorosan be vannak csomagolva ebbe az átlátszó, vékony fóliába, az Ételt csak okosan internetes oldalán azonban most fény derült arra, miért számít jó megoldásnak becsomagolni a zöldségeket - írja a Napi.hu. A zsugorfóliába csomagolt élelmiszertovább eltartható, nedvességtartalmát lassabban veszíti el.

Egy kígyóuborka esetében ez a megoldás akár háromszor hosszabb ideig tartja frissen a zöldséget, mint a sima, csomagolásmentes megoldás. A nejlonba csomagolt uborka így sokkal több ideig tartható az üzletek polcain is, a német Rewe Group azonban komoly lépésre szánta el magát, októbertől ugyanis nem forgalmaz többé zsugorfóliába csomagolt uborkát német üzleteiben. Ezzel az elhatározással mintegy 5900 Rewe és Penny üzlet évi 160 tonna egyszer használatos műanyag csomagolóanyagtól szabadítja meg a bolygót.

Ezeket olvastad már?

via Napi.hu

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...