Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt a válasz, miért kell fóliába csomagolni minden kígyóuborkát

Vajon miért van zsugorfóliába csomagolva a legtöbb bolti kígyóuborka? A jogos és sokakat érdeklődéssel eltöltő kérdésre a Nébih adott választ. 

Bár a folpack használata a mai napig közkedvelt használati eszköz a legtöbb háztartásban, sokan mondhatják joggal, hogy ez az egyik legkörnyezetszennyezőbb, tényleg csak egyszeri alkalommal használható műanyag, ami egy otthonban fellelhető.

A szupermarketekben kapható kígyóuborkák a legtöbb esetben szorosan be vannak csomagolva ebbe az átlátszó, vékony fóliába, az Ételt csak okosan internetes oldalán azonban most fény derült arra, miért számít jó megoldásnak becsomagolni a zöldségeket – írja a Napi.hu. A zsugorfóliába csomagolt élelmiszer tovább eltartható, nedvességtartalmát lassabban veszíti el. 

Egy kígyóuborka esetében ez a megoldás akár háromszor hosszabb ideig tartja frissen a zöldséget, mint a sima, csomagolásmentes megoldás. A nejlonba csomagolt uborka így sokkal több ideig tartható az üzletek polcain is, a német Rewe Group azonban komoly lépésre szánta el magát, októbertől ugyanis nem forgalmaz többé zsugorfóliába csomagolt uborkát német üzleteiben. Ezzel az elhatározással mintegy 5900 Rewe és Penny üzlet évi 160 tonna egyszer használatos műanyag csomagolóanyagtól szabadítja meg a bolygót. 

Ez is érdekelhet: 

via Napi.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!