Kedvenc menzakajáink

A Konyhafőnök Junior mai adásában a versenyzőknek menzás fogásokat kellett készíteniük. Jöhet a nosztalgiahullám?

A menzáról a legtöbbünknek szép emlékei vannak - legalábbis így utólag. Vannak iskolák, ahol szinte otthoni ízek kerültek a tányérokba, más helyeken szörnyű volt a felhozatal, de azt el kell ismerni mindenkinek, hogy néhány menzás fogás ma is kellemes nosztalgiát ébreszt bennünk. Hoztunk is 13 kedvencet!

  1. 1.

    Paradicsomos káposzta

  2. 2.

    Milánói makaróni Dacota konyhájából

  3. 3.

    Rántott csirkemell Katharosz konyhájából

  4. 4.

    Májgombócleves Pannika konyhájából

  5. 5.

    Paradicsomos húsgombóc 3.

  6. 6.

    Tejfölös sertéspörkölt

  7. 7.

    Diós tejbegríz

  8. 8.

    "Menza" piskóta csokiöntettel

  9. 9.

    Bácskai rizses hús

  10. 10.

    Diós tészta mézzel

  11. 11.

    Császármorzsa 1.

  12. 12.

    Tojásos nokedli 2.

  13. 13.

    Paradicsomleves betűtésztával

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek