A kaszinótojás és a töltött tojás gyakran előkerül az ünnepekkor, nincs ez másképp húsvétkor sem. Ugyan nem kötelező elkészíteni, de mutatós vendégváró, amivel mindenkit leveszel a lábáról, pláne, ha ezt a pár trükköt is beveted az elkészítésénél!

A kaszinótojás igazából nem bonyolult fogás, mégis nehezebben veselkedünk neki az elkészítésének - igaz, jóval időigényesebb, mint egy egyszerű főtt tojás. Ha viszont szeretnénk egy kicsit extrább elemet az ünnepi asztalra tálalni, akkor bátran vágjunk bele, mert nem fogjuk megbánni.
Az alaprecept sem bonyolult: tojás, vaj, tejföl, mustár, majonéz, só, bors adják az alapot, amit persze kedvünkre variálhatunk, és plusz ízeket is hozzáadhatunk. Ilyen lehet a füstölt lazacos, tonhalas, currys, wasabis-majonézes, avokádókrémes vagy tormás ízesítés.
Habzsákkal még szebb lesz
Ha pedig szeretnéd a magad dolgát is megkönnyíteni, plusz szépen tálalható töltött tojást készítenél, akkor a tölteléket töltsd habzsákba, és úgy nyomd vissza a tojásba. Sokféle mintázatú habzsákcső közül választhatunk, így akár csillagformát is kaphatunk végeredményül.
+ tipp: próbáld ki apró fürjtojással is!
Ha előételként tálalnád fel a kaszinó- vagy töltött tojást, akkor add meg a módját, és készítsd el fürjtojással! Talán kicsit több kézügyességet igényel apró mérete miatt, de nagyon mutatós lesz a végén. Ne maradjon le a díszítés sem: szórj rá snidlinget, mikrozöldeket, aprított lilahagymát, ehető virágokat, de akár pirított baconmorzsa is mehet rá.
További hasznos konyhai tippekért kattints ide: