Kagylótészta, a család kedvence!

A tészta lehet lapos vagy kerek, lyukas vagy teli, rövid vagy hosszú, formázott vagy sima, mindegyiket szeretjük. Mi most a kagylótésztát spéciztük ki magunknak.

Spenótos fetával töltött kagylótészta

Az óriás kagylótészta, olasz nevén conchiglie egyre gyakrabban kap szerepet a magyar konyhákban. Felhasználása sokoldalú, tölthetőségében millió lehetőség rejlik. A fajta legnagyobb rajongói egyértelműen az angolok.

Méretétől ne ijedjen meg senki, a csomagoláson feltüntetett adatok alapján egyszerűen kifőzhető. A lényeg a gyorsaság, vagyis a szósznak idejében el kell készülnie ahhoz, hogy a tészta azonnal tölthető legyen. Rögtön tálalható, de a tetejére hintett sajtszórással még akár vissza is helyezhető a sütőbe további szépítő barnulásra.

Ezt is vízből merítjük

A kagylótészta kicsi verziója, vagyis a conchigliett, szintén gyakori a boltok polcain, hasonlóan mint óriás tesója, több színben (paradicsommal-, spenóttal – és tintahal tintájával színezve) kapható. Nem csak főfogásnak, de salátának , levesbetétnek is nagyszerű. Használjuk a fantáziánkat!

A kagylótésztához készíthető szószok variációs lehetősége, mint égen a csillag. Legyen tejszínes vagy paradicsomos, zöldséges vagy húsos, ennek tényleg csak a lehetőségeink és az ízlésünk szab határt!

Nem utolsó sorban, pedig említsük meg tetszetős küllemét, amely nem csak a felnőtt, de a gyermekszemeket is felcsillantja. Szóval irány a bolt, vásároljunk kagylótésztát, készítsük el hozzá a legbeváltabb szószreceptünket és varázsoljuk el családunkat, barátainkat!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...