Kagylótészta, a család kedvence!

A tészta lehet lapos vagy kerek, lyukas vagy teli, rövid vagy hosszú, formázott vagy sima, mindegyiket szeretjük. Mi most a kagylótésztát spéciztük ki magunknak.

Spenótos fetával töltött kagylótészta

Az óriás kagylótészta, olasz nevén conchiglie egyre gyakrabban kap szerepet a magyar konyhákban. Felhasználása sokoldalú, tölthetőségében millió lehetőség rejlik. A fajta legnagyobb rajongói egyértelműen az angolok.

Méretétől ne ijedjen meg senki, a csomagoláson feltüntetett adatok alapján egyszerűen kifőzhető. A lényeg a gyorsaság, vagyis a szósznak idejében el kell készülnie ahhoz, hogy a tészta azonnal tölthető legyen. Rögtön tálalható, de a tetejére hintett sajtszórással még akár vissza is helyezhető a sütőbe további szépítő barnulásra.

Ezt is vízből merítjük

A kagylótészta kicsi verziója, vagyis a conchigliett, szintén gyakori a boltok polcain, hasonlóan mint óriás tesója, több színben (paradicsommal-, spenóttal – és tintahal tintájával színezve) kapható. Nem csak főfogásnak, de salátának , levesbetétnek is nagyszerű. Használjuk a fantáziánkat!

A kagylótésztához készíthető szószok variációs lehetősége, mint égen a csillag. Legyen tejszínes vagy paradicsomos, zöldséges vagy húsos, ennek tényleg csak a lehetőségeink és az ízlésünk szab határt!

Nem utolsó sorban, pedig említsük meg tetszetős küllemét, amely nem csak a felnőtt, de a gyermekszemeket is felcsillantja. Szóval irány a bolt, vásároljunk kagylótésztát, készítsük el hozzá a legbeváltabb szószreceptünket és varázsoljuk el családunkat, barátainkat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek