r
Nosalty Logó

Spenótos fetával töltött kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Spenótos fetával töltött kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4733 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10261 micro
Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12892.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    3236 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    2908 mg
  • Nátrium
    5519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3179 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    2446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2309 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61569 micro
Összesen 3426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3601 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint megfőzzük. Nem szabad túl puhára, mert később még a sütőbe tesszük, elég ha al dente marad.
  2. A spenótot megmossuk, és a szárát lecsipkedjük.
  3. A megtisztított spenótot serpenyőben kevés olívaolajon megfonnyasztjuk.
  4. A feta sajtot egy nagy tálba tesszük, belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval.
  5. A fetában elkeverjük a megfonnyasztott spenót leveleket.
  6. A kihűlt kagylótésztákat olívaolajjal kikent, nagy hőálló tálban egymás mellé tesszük, majd megöltjük őket a spenótos feta krémmel.
  7. Reszelt sajttal megszórjuk a kagylótészták tetejét.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot a tésztára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14218
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spenót nem a gyerekek legnagyobb barátja, de ezzel a trükkel garantáltan meg fogják enni! Ezen felül még az elkészítésbe is bátran bevonhatjuk őket. Kötényeket előkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!