A jolly joker: cukkini

Cukkini nélkül nincsen nyár! A sokoldalúan felhasználható zöldséggel jó néhány ételt elkészíthetünk, de önmagában, salátaként, főzelék formájában is megállja a helyét!

Diétázók kedvence

A cukkini egyértelműen a jó idő hírnöke. Magas víztartalma és sokoldalú felhasználhatósága miatt a nyár egyik kedvenc zöldsége. Kalóriatartalma elenyésző és viszonylag semleges íze miatt sok mindennel kombinálható.
  • A cukkini egészen óriásira – több kilósra – is megnőhet, az ilyen nagyméretű termésekből készülhet a klasszikus rántott cukkini, hiszen szép, nagy karikákat tudunk belőle vágni, amiket aztán forró olajban kisüthetünk.
  • Remek hűsítő leves a nyári napokon a cukkinikrémleves: készülhet joghurt vagy tejföl felhasználásával, az előbbi a fogyókúrázók étrendjébe is illeszkedik. Mentával, zöldhagymával is bolondíthatjuk a sűrű levesünket.

Még több cukkinis recept itt >>

Lecsó és tócsni is készülhet belőle

A cukkinit meg is tölthetjük, a belsejét kikaparhatjuk, így akár darált hússal vagy más zöldségekből készített, krémes kennivalókkal is bélelhetjük. A cukkini semleges íze miatt istenien párosítható marhahússal, így, ha darált hússal szeretnénk tölteni, érdemes hagyományos pörköltként megfőzni a marhát és sok pirospaprikával megszórni a húst.
Ha sokak kedvencét, a tócsnit kívánnánk meg, akár cukkiniből is elkészíthetjük. Az íze nagyon hasonlít a tócsniéhoz, viszont jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.
A cukkini további jolly joker-tulajdonságait is érdemes kihasználni: főzhetünk belőle lecsót is, sok-sok paradicsommal, mert hamarosan fillérekért vásárolhatjuk majd a piacokon a hozzávalókat.

Még több cukkinis recept itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk