Ez a HÚSMENTES, sokzöldséges főzelék a te csillagjegyed e heti kedvence

Június 14-e a húsmentesség világnapja, ez alkalomból pedig mi sem eszünk, és nem is ajánlunk nektek húsos ételeket, egy egész héten át....sőt, a csillagok sem támogatják most a húsevést! Ezek a főzelékek hús és állati zsír nélkül készülnek, és isteniek!

HALAK csillagjegy: február 20-március 20.

Önzetlen, romantikus, ábrándozó típus, minden csalódásba belehal egy kicsit, szereti az állandóságot, és ebbe a sorba egy igazi, klasszik kelkáposztafőzelék is beillik. Ezúttal tojással, nem húsos feltéttel!

VÍZÖNTŐ csillagjegy: január 21- február 19.

Őszinte, empatikus, humánus személyiség, szereti a különc, érdekes embereket; sok köztük a tudós, feltaláló. Kedveli a mindig, egész évben elérhető cukkinit, és az abból készült főzeléket is:

BAK csillagjegy: december 22 - január 20.

Életerő, optimizmus, óriási energiák, nehézfejű konokság, ezek a legfőbb jellemzői. Bármi, ami zöldborsó, az jöhet, még akkor is, ha vegán, és kókusztejjel készül!

NYILAS csillagjegy: november 23 - december 21:

Intelligenciájuk, széles látókörük és a nagy szívük jellemzi őket, de a hasukat is kifejezetten szeretik. Na meg a brokkolit, minden formában.

SKORPIÓ csillagjegy: október 24 - november 22.

Imád élni, humánus, önfeláldozó személyiség, de híresen "nehéz" vele, viszont ennek is köszönhető, hogy a legkarizmatikusabb jegyek közt van. Ez pedig egy isteni és különleges karalábéfőzi, nem a menzás fajtából, lencsefasírttal:

MÉRLEG csillagjegy: szeptember 24 - október 23:

Kedves és szeretetreméltó, központi, kedvelt személyiségek, viszont általában befolyásolhatók, és kerülik a konfliktushelyzeteket. Az indiaiak egyik kedvelt főzelékféléje a dhal, ami egy vöröslencsés egytálétel irtó fűszeresen:

SZŰZ csillagjegy: augusztus 24 - szeptember 23.

Ritkán tudnak a szívükre hallgatni, alapos, racionális, rend- és tisztaságszerető, precíz, okos személyiségek. És imádják a tököt és a kaprot! Ezúttal tejmentesen, húsos feltét nélkül.

OROSZLÁN csillagjegy: július 23 - augusztus 23.

Harcosak, de leginkább magukra számítanak, néha önként vállalt magányukban élnek. Zárkózottság, erős önfejlesztési igény jellemzi őket. A spenót első számú főzelékkedvencük, főleg főtt tojással:

RÁK csillagjegy: június 22 - július 22.

A legnőiesebb jegy, és egy életet át tud álmodozni. Szíve választottjához végletekig ragaszkodik, nagyon érzékeny és családcentrikus. A sárgarépa minden formában favorit, főzelékként még különleges is:

IKREK csillagjegy: május 22 - június 21.

Két személyiségűek, bonyolultak - néha felsőbbrendűnek érzik magukat, máskor pont nem. Nehezen illeszkednek, nagyon aktívak, mozgékonyak. A zöldbab a gyengéjük, főleg buggyantott tojással!

BIKA csillagjegy: április 21 - május 21.

Energikus, erős, empatikus - nehezen dönt, ha változásokról van szó, cserébe tényleg nagyon együttérző lélek. Imádja a menzás krumplifőzeléket, de ezt a korianderes változatot sem hagyná ki:

KOS csillagjegy: március 21 - április 20.

Erős, energikus, ezért néha akár agresszív is, gyakran irányító, vezető szerepben éli életét. Ez a sólet indiai fűszerezést kapott, érdemes kipróbálni!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?