A hét szakácsa: Sütőtök89

Saját bevallása szerint is édesszájú, és az egyik kedvenc helye a konyha: Sütőtök89 paleo receptjeivel és fenséges desszertjeivel lett a kedvencünk. Ő A hét szakácsa!

Pici koromban úgy kellett belém diktálni egy kiflicsücsköt fél nap alatt, annyira nemérdekelt az evés. Nos, mára hozok az akkori énemmel egy jó átlagot, mert végtelenül imádokenni, a gyomorkapacitásom pedig egy férfi vízilabda csapatéval vetekszik, s ezt csak hiúság-alapú vasakarattal tudom kordában tartani.
Főzni soha nem tanítottak tervszerűen, hogy „Na most akkor álljál ide kavargatni!”,de nálunk a családban természetes, hogy a nők konyhai zsenik, ebben nőttem fel. No meg az egészséges életmódban, ami épp annyira része a mindennapoknak, mint az isteni ételek.Nem nehéz a kettőt ötvözni, de a NoSaltyn elsősorban azokat a hedonista kincseket teszemközzé, amiket az ember lánya ünnepeken, vendégségbe, vagy épp visszafoghatatlan „Azonnal,valami oltári finomat!!!”-érzéssel készít el.
Nagyon-nagyon szeretek sütni-főzni, nekem ez a tökéletes kikapcsolódás. Ha egymondatot kéne kiragadni, ami vezet a konyhában, akkor az az, hogy soha, semmiből nemspórolok ki semmit, mindenből rogyásig pakolom az ételt, kompromisszumok nélkül. Nincsfojtós tészta, két deci tejből főzött krém vagy keserves mazsola-vadászat a tepsiben! Hiszeka házias, hagyományos, mégis ösztönből elkészített csodákban, és kerülöm a trendi, urizálófogásokat.

Sütőtök89

Nehéz volna kiemelni egyetlen konyhai kedves emléket, de az egyik legbüszkébbtalán arra vagyok, amikor egy karácsonyi vásáros kemencés lángos úgy kiábrándított, hogymérgemben nekiveselkedtem otthon „Na nehogy már ne legyek rá képes!” felkiáltással, ésolyan fantasztikus töki pompost sütöttem elsőre, nagyrészt érzésre, hogy azóta is legendákkeringenek róla a családi-baráti körben. Ugyanígy gondolok a flódnimra is, amihez komolyhátizom kell, hogy kiemeljem a sütőből, van vagy hat kilós a szentem… de az aztán dalol,olyan!
Szeretném megmutatni és sugallni a mai lányoknak, hogy igenis legyen egy XXI.századi nő is vérbeli szakács, és hogy a mai friss férjeknek, gyerkőcöknek sem pormuffintmeg zacskós levest kell adni. Meg akarom őrizni a régi értékeket ebben a világban is, merthatalmas szükség van erre. A meleg otthon és a boldogság egyik alappillére.Jó sütést-főzést kívánok mindenkinek! Érezzétek magatokat jól ezen az oldalon!

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?