A hét szakácsa: Mercedes

Eheti kiemelt szakácsunk, Mercedes most megosztja velünk, miképpen sikerült kislánya születése után visszanyernie alakját, és hogyan változtak meg azóta étkezési szokásai.

Második alkalommal kértek fel, hogy legyek a NoSalty: ,,hét szakácsa" címének viselője. Természetesen mindig örömmel tölt el egy ilyen meghívás. Több mint 2 év telt el azóta, hogy először hallattam magamról. Mondhatom sok változás történt életemben és ételeimben is.

Mercedes szakács

A legfőbb oka ennek az, hogy a Kislányom egyre gyorsabban cseperedik, és szeretném neki a lehetőségeimhez mérten a legjobbat nyújtani. Eddig is megszállottan figyeltem az áruk összetevőire, bízva abban, hogy tényleg az van benne, ami a címkén szerepel, így egy bevásárlás nálam jóval tovább tart, mint az emberek többségének. Ezért életem párja nem szívesen kísér el a bevásárló körutaimra. Merthogy körút az, amit én szinte minden egyes nap végigjárok, és legalább 4 helyen szerzem be az alapanyagokat otthonra. Mint minden háztartást vezető Anyukának, nekem is tudnom illik, hogy hol a legjobb az áruk minősége és hol olcsóbb ugyanaz a tisztítószer, hogy csak egy példát említsek. Nehéz minőségi árut beszerezni, főképp jó áron, kell egy kis idő és rutin, mire kitapasztalja az ember, de a családunkért muszáj befektetnünk erre időt és energiát is.

Ezeket olvastad már?

Gondolom sok Édesanya tapasztalta velem együtt azt, hogy gyermeke születése után nem sikerült olyan gyorsan visszanyernie eredeti alakját, mint ahogy azt elképzelte. Az igaz, hogy sokáig nem is volt időm ennyire foglalkozni magammal. Helyesen étkezni meg pláne nem, örültem, ha épp gyorsan jutott időm harapni valamit. Ahogy lett egy kis szabadidőm, elkezdtem futni, illetve az étrendemen változtatni. Muszáj volt, mert nagyon savas volt a szervezetem, és valószínűleg a fogyás is emiatt nem indult be.

Elhagytam a finomított liszteket, olajokat, cukrokat, élesztős pékárukat, tejtermékeket és az ecettel vagy erjesztéssel készült ételeket, konkrétan minden olyan dolgot, ami szinte az összes élelmiszerben benne van valamilyen formában. Hát, hogy finoman fogalmazzak, nem volt egyszerű dolgom.

Egészséges fogások Mercedestől

Helyette viszont bátran ettem házi húst, tojást, krumplit, barna rizst, kölest és rengeteg primőr zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű házilag készített kenyeret és tésztát. Szinte teljesen lecseréltem a mindennap használtalapanyagaimat.

Ha főztem, próbáltam úgy elkészíteni az ételt, hogy a családom is megegye. Semmiképpen sem szerettem volna magamnak külön főzni, elvégre az egészséges táplálkozás alapját követtem, ami ártani biztos, hogy nem árthat senkinek. Azt hittem, nehéz lesz ,, becsapni" a családomat, de magam sem hittem el, hogy észre sem vették a változást az ételekben. És a kilók elindultak lefelé, a savamnak meg nyoma sincs....Ez már lassan 4 hónapja tart, és csak az utóbbi 1-2 hétben engedtem meg magamnak egy minimális bűnözést.

Édes bűnbeesés Mercedes tortájával

Mangópürés túrótorta recept

Időközben a paleolit táplálkozásba is belekóstoltam, mondhatni, hogy ötvözöm az Anti-Candida diétával, ez a saját módszerem, ami úgy néz ki, nálam igenis bevált. Próbálom én is felhívni a környezetemben élő emberek figyelmét a finomított cukor, lisztek elhagyására. Főképp a kisgyermekes szülőkre próbálok hatni, mivel tudom, hogyha így kezd el felnőni egy gyerek, akkor neki az lesz a természetes, hogy nem az agyoncukrozott, egészségtelen vackokat eszi. Abarátaim emiattcsak poénosan bioanyukának hívnak :)

Salátázzunk Mercedessel

Az én kicsi gourmet lányom például imádja a natúr joghurtot friss gyümölccsel, de simán megeszi üresen is, sőt az olívabogyó összes fajtájáért és a rukkoláért is kifejezetten rajong, ezen mindig elmosolyodom :) Lehet, hogy szerencsém van, de az is lehet, hogy ez a tudatos gyereknevelésem eredménye. Úgyhogy az utóbbi hónapokban egy komplett életmódváltozáson mentem keresztül. Persze néha-néha bűnbe lehet esni. Mértékkel mindent lehet, ez a lényeg!

Köszönöm szépen a rengeteg biztatást és a köszönő leveleket az olvasóktól, igyekszem mindig válaszolni az emailekre is.

Mindenkinek jó sütés-főzést kívánok! :)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek