hozzászólások (4)

leírás

(Panicum miliaceum L.)
A köles a legősibb termesztett gabonaféle, amely Kína területéről terjed el a világban. Az ó- és középkori Magyarországon a legelterjedtebb gabona volt, de a kenyérgabonák térhódításával fogyasztása egyre inkább háttérbe szorult. A XVIII-XIX. századtól fogyasztása szinte teljesen megszűnt (egész Európa szerte), de Afrikában, Indiában és Ázsiában ma is termesztik és a világ népessége 1/3-ának ma is mindennapi eledele.
Az előítéletekkel szemben a kölesnek van egy sor fontos, az egészségre jótékony hatása és ezért különb helyet érdemel mai konyhánkban. Sok értékes fehérjét tartalmaz, gazdag aminosavakban is. 

mikor vegyem

Bármikor megvásárolható.

hogyan tároljam

Jól záródó, csavaros fedelű edényben. Hűvös, száraz helyen.

Köles alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (4)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        vcsuka
        pussycat / vcsuka p, 2013-01-04 05:44

        Kedves zederta! Vegre megtalaltam a kolest egy boltban, vettem is, de most latom, hogy ez egesz koles, es nem hiszem hogy az hantolt, vagy az is az lenne.....? most zavarban vagyok mert nem tudom, hogy igy is meg lehet-e fozni? Csak az van a csomagolasra irva: Koles(egesz). Elore is koszonom a valaszt, udv. Veronika