hozzászólások (1)

leírás

 
A barnarizs a hagyományos rizs hántolatlan változata. Mivel a szemek héjának magasabb a zsírtartalma, ezért hántolatlanul rövidebb ideig tárolható a rizs megromlás nélkül. Ez az oka annak, hogy hántolt rizsből sokkal többet állítanak elő mint hántolatlanból. A hántolatlan rizsnek magasabb a rost- és a vitamintartalma, sok benne a szelén és a magnézium, tehát jóval egészségesebb, mint fehér társa. Felhasználásában nincs különbség, bármilyen ételhez alkalmas, amihez rizsre van szükség.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, sötét helyen.

Barnarizs alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        inf3rno
        inf3rno / inf3rno p, 2012-09-21 13:16

        Annyi különbség van a felhasználásában, hogy valamivel kevesebb víz kell hozzá, mint a hántolt rizshez azért, mert a héja nem szívja fel a vizet.